:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gaziantep Usulü Burma Kadayıf
MaSaL
#1
Malzemeler
* 1 kg. çiğ burma kadayıf
* 1 kg. toz şeker
* 500 gr. Antep fıstığı içi * 600 gr. sade yağ.

Not: Malzemeler 1 tepsi / 3 kg içindir.

Yapılışı:
Çiğ burma kadayıf uzun bir tezgahın üzerine serilir. Kenarları düzeltilerek içerisine fıstık içi konulur ve bir taraftan sarılmaya başlanır.

İnce uzun şekildeki kadayıf yağlanmış tepsiye ortasından başlanılarak dizilir.

Daha sonra kadayıfın üzerine sade yağ eritilip dökülür. Dizme işlemi bitince tepsi düşük ateşli fırında 20 dakika (kadayıf kızarıncaya kadar) pişirilir.

Pişirilen kadayıfın yağı süzülür ve bir başka tepsiye ters çevrilerek konulur. Süzülen yağ tekrar kadayıfın üzerine dökülerek 10 dakika (kadayıf kızarıncaya kadar) pişirilir ve kalan yağ yeniden süzülür.

Sıcak halde şerbeti üzerine dökülür. Kadayıf 5 dakika kadar kısık ateşte şerbet ile beraber pişirildikten sonra servise sunulur.

ŞERBETİN HAZIRLANMASI:
1 kg. şekere yarım litre su katılır ve karıştırılarak yüksek ateşte kaynatılır. Karışım kaynayınca şerbet hazır hale gelir.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Hanya Usulü Taze Yaprak Sarma MaSaL 0 359 09-15-2011, Saat: 12:05 AM
Son Yorum: MaSaL
  Akdeniz Usulü Köfte (4 Kişilik) MaSaL 0 420 01-19-2011, Saat: 07:16 PM
Son Yorum: MaSaL
  İsveç Usulü Patates Salatası -İsveç Mutfağı beautiful_matrax 3 534 09-16-2008, Saat: 01:06 AM
Son Yorum: bidely
  Avcı Usulü Biftek BiRiciGim 0 410 02-29-2008, Saat: 05:18 PM
Son Yorum: BiRiciGim
  'Cevizli Burma Çörek .. ÐŽeşaren 2 464 01-26-2008, Saat: 09:46 PM
Son Yorum: ÐŽeşaren

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
  Tarih: 05-03-2024, 05:40 PM