:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balık Bohçası
Yorgun Yürek
#1
[/url]
Balık Bohçası Hazırlama Süresi: 15

Pişirme Süresi: 20

Kişi Sayısı: 6


trans.gif
Malzemesi:

1 adet levrek balığı
3 adet yufka
2 yemek kaşığı dolmalık üzüm
1 demet dereotu
4 adet kuru soğan
2 adet pırasa
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Üzerine sürmek için:
2 yemek kaşığı sıvıyağı

Tarifi:
• Dolmalık üzümleri ılık suda bekletin.
• Yufkaları üst üste koyup, önce 2'ye, sonra 4'e katlayın.
• Üstüne pasta tabağı koyun, yanlarını keserek yuvarlak yufkalar elde edin.
• Pırasaları, iki karış uzunluğunda boylamasına kesin.
• Sıcak suda haşlayıp bohçaları bağlamak için bekletin.
• Balığı yıkayıp, tencereye koyun.
• 1 kahve fincanı su, karabiber ve tuz ekleyip, 5 dakika haşlayın.
• Balığın derilerini ve kılçıklarını çıkarın.
• Küçük küçük doğrayıp, bekletin.
• Zar şeklinde doğradığınız soğanları tereyağında pembeleşene kadar kavurup, karabiber ve tuz ekleyin.
• Üstüne doğranmış dereotunu, balıkları, yenibaharı ve dolmalık üzümü ilave edip, karıştırın.
• Yuvarlak yufkaların ortasına 1 kaşık balıklı harçtan koyun.
• Kenarlarından toplayıp bohça şekli verin.
• Uçlarını haşlanmış pırasa ipleriyle bağlayın ve yağlanmış tepsiye dizin.
• Bohçaların üstüne sıvıyağ sürün.
• 175 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun Smile
027.gif028.gif
Ara
Cevapla
deli-kı@z
#2
SAGOL ABLAM YASmile
Ara
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Brokolili Hindi Bifteği Bohçası MaSaL 0 525 09-15-2011, Saat: 12:18 AM
Son Yorum: MaSaL
  Balık kroket MeLeksi 0 289 01-06-2011, Saat: 03:50 PM
Son Yorum: MeLeksi
  mevsime göre balık TutkuM 3 1,288 01-06-2008, Saat: 09:24 PM
Son Yorum: ÐŽeşaren

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
  Tarih: 04-29-2024, 10:18 AM