:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Erkeklerin Düzeltemediği 7 Hata
MaSaL
#1
Erkeklerin uyarılana kadar yanlış olduğunu ya da karşındakini incittiğini bile fark etmedikleri hareketler vardır. İşte erkeklerin 7 klasik hatasına karşı bilinçlenme hareketiniz...


1) Telefonda kaba ve aceleci davranmak!

Erkekler kadınların aksine telefonun sadece bir iletişim aracı olduğunun farkındadırlar. Erkeklerin normalde bir telefon görüşmesinde kullanacakları kelimeler "Merhabasmiliv.gif nasılsınsmiliv.gif kaçta buluşacağız ve görüşürüz"den ibarettir. Ancak kadınlar iletişimi uzatma taraftan oldukları için erkeklerin görüşmeleri kısa kesmelerini kendilerine değer verilmediği şeklinde yorumlarlar. Bu noktada belki de erkeklere ufak bir uyarı olası bir anlaşmazlığı giderecektir.

2) Sürekli çözüm üretmek!

Kadınlar konuşmayı bir rahatlama yöntemi olarak görürler. Konuşmanın bir amacı bir sonucu olmasına gerek yoktur. Anlatacaklardır ve karşılarında oturan kişi fazla yorum yapmadan onları dinleyecektir. Kadınların ihtiyaç duyduğu karşılıklı muhabbet budur. Ancak erkekler kendilerine anlatılan sorun ya da benzer şeyleri sürekli çözme yarışı içindedirler. Doğaları gereği sorun çözmeyesmiliv.gif çözüm bulmaya alışık oldukları için "sadece dinlemek" onlara çok yabancı bir kavramdır. Çözüm sunabildiği sürece kendini karşısındaki kadın için faydalı ve değerli hissetmeye meyillidirler. Bu nedenle ona sadece dinlenmeye ihtiyacı olduğunu söylemek her iki tarafı da rahatlatacaktır.

3) Kendi problemleriyle uğraşırken susmak!

İşte madalyonun öteki yüzü: Erkekler kadınların aksine kafalarındaki sorunları konuşarak değil susarak çözerler. Erkeklerin kadınlara nazaran sessizliğe çok daha fazla ihtiyaçları vardır. Kafalarında bir sorun olduğunda aynen kapalı kutuya dönüşürler. Kadınlar da kendi doğalarının tam tersi olan bu durumu kabullenmekte zorlanırlar. Erkeklere kadınların bu durumdan alınabilme ihtimalleri olduğu maalesef vahiyle inmemektedir. Bu yüzden bu gibi bir durumla karşılaşan kadının karşısındakine alındığını bildirmesi gerekmektedir. Sadece kafasındakilerden birazcık olsa bile bahsetmesini makul bir dille ve durumu anlatarak rica etmek gerekmektedir. Aksi takdirde o kapalı kutu hep kapalı kalır ve bununla karşılaşan kadınlar da ilgisizlik ya da sevgisizlikle karşı karşıya olduklarını sanırlar.

4) Kaybolduğunda yol sormamak!

İşte klasik bir kadın erkek tartışması sebebi! Arkadaşlarının yeni taşındıktan evi bulmaya çalışan arabalı bir çifti getirin gözünüzün önüne. Erkek kaybolduğunu ya da yolu şaşırdığını fark ettikçe sinirleneceksmiliv.gif hatta yanındaki kadını yanlış yol tarifi almakla suçlayacaktır. Ehsmiliv.gif sonuç da hafif ya da büyük ölçekli bir tartışma olacaktır! Erkekler kaybolduklarını ya da diğer bir deyişle bir hata yaptıklarını fark edince bunu itiraf etmeyi gururlarına yediremezler. Karşısındaki erkeği ufak tefek hatalarına rağmen seveceğini gösteren bir kadın erkeğin bir marketin önünde durup yol sormasınasmiliv.gif yani gideceği yere hem tartışmasız hem de zamanında varmasına yardımcı olacaktır.

5) Diğer kadınlara bakmak!

Evetsmiliv.gif tüm erkekler diğer kadınlara bakar! Bunu kabullenmek gerekmektedir. Erkeklerin gözleri kadınlara oranla karşı cinsine daha duyarlıdır. Her ne kadar her erkek aynı olmasa ve işin içine karakter farklılıkları girse desmiliv.gif erkekler diğer kadınlara bakmaya (ve hatta zararsızca onları çıplak düşlemeye de) meyillidir. Bunun yanındaki kadını üzeceğini de fark edemeyebilirler; çünkü bir erkek başka kadınlara baktığının farkında bile olmayabilir. Kadın ise başka bir erkeğe bakacağı zaman bunu oldukça kapalısmiliv.gif kimsenin fark etmeyeceği biçimde yapabilir. Ama erkekler kesinlikle yaptığı şeyi fark ettirir. Bu yüzden sevgiliniz ya da eşinizden bu durum sizi incittiği için yapmamasını ya da en azından size belli etmemesini rica etmek akıllıca olacaktır.

6) Başkalarının yanında plan yapmak!

Erkekler bazı konularda kadınlardan daha unutkan ve daha az hassastır. Örneğin aileyle görüşme planı bir erkeğin aklından çok kolay biçimde çıkabilir. Yanında arkadaşları varken bu gibi daha önceden yapılan planları unutarak yeni planlar yapmak da erkeklerin farkında olmadıkları ancak kadınları rahatsız eden huylarından birisidir.

7) Gününün nasıl geçtiğini anlatmamak!

Bir erkeğe günü nasıl geçirdiği sorulduğunda alınacak yanıtsmiliv.gif "Fena değil" den öteye pek geçmemektedir. Erkekler günleriyle ilgili rapor vermeyismiliv.gif işinde olup bitenleri karşısındaki kadına anlatmayı pek gerekli bulmaz. Bu durumda kalan bir kadın çok kolaylıkla kendini dışlanmış hissedebilir. Bu yüzden erkeklere günleri ya da işleri ile ilgili tek kelimeyi biraz geçen (bir cümle bile olabilir) açıklamalar yapması söylenebilir.
Cevapla
history
#2
Alıntı:Kendi problemleriyle uğraşırken susmak!

Malesef..
Ara
Cevapla
Classiic
#3
1) Telefonda kaba ve aceleci davranmak!

Erkekler kadınların aksine telefonun sadece bir iletişim aracı olduğunun farkındadırlar. Erkeklerin normalde bir telefon görüşmesinde kullanacakları kelimeler "Merhabasmiliv.gif nasılsınsmiliv.gif kaçta buluşacağız ve görüşürüz"den ibarettir. Ancak kadınlar iletişimi uzatma taraftan oldukları için erkeklerin görüşmeleri kısa kesmelerini kendilerine değer verilmediği şeklinde yorumlarlar. Bu noktada belki de erkeklere ufak bir uyarı olası bir anlaşmazlığı giderecektir.


Doğru demiş.. (:
Ara
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Erkeklerin depresyonu gizli olur sıla 4 932 05-14-2011, Saat: 11:17 PM
Son Yorum: Hasretiim
  Erkeklerin Kadından Soğuma Sebepleri MaSaL 1 669 04-21-2011, Saat: 04:35 PM
Son Yorum: YasSmin
  Saç Şekillerine Göre Erkeklerin Karakterleri MaSaL 1 687 03-03-2011, Saat: 12:00 PM
Son Yorum: PCKoPaT
  Erkeklerin en çok söylediği yalanlar MaSaL 2 1,119 01-20-2011, Saat: 12:37 PM
Son Yorum: MaSaL
  Erkeklerin Anlamadığı 10 Durum MaSaL 0 496 01-20-2011, Saat: 12:52 AM
Son Yorum: MaSaL

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
  Tarih: 03-29-2024, 01:05 AM