:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ekşili Patlıcan Dolması
MaSaL
#1
images?q=tbn:ANd9GcTCmQp80oW-oXrMUKMQKmP...9U9OqYAI-w

Malzemeler

1 Kg Dolmalık Patlıcan

1.5 Su Bardağı Dolmalık Pirinç

3 Domates

3 Acı Sivribiber

1 Soğan

1 Demet Maydanoz

1/2 Su Bardağı Zeytinyağı

2 Su Bardağı Su

Karabiber, Nane, Tuz

Sos malzemesi:

4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

2 Limonun Suyu

1 Tatlı Kaşığı Nane

10-12 Diş Sarmısak

1 Çay Bardağı Su



Yapılışı
Patlıcanları oyup tuzlu suda 10-15 dakika bekletin. Pirinci yıkayıp suyunu süzün. Soğan, maydanoz, soyulmuş domates ve sivribiberleri küçük küçük doğrayın. Zeytinyağı, pirinç, domates, 3 maydanoz, biber, soğan, tuz ve baharatı karıştırın. Patlıcanları hazırladığınız karışımla doldurup 1 dilim domatesle kapatın. Tencereye dizip suyunu ilave edin. Bir tutam tuz ekleyip ağır ateşte 20-25 dak. pişirin. İri dövülmüş sarımsakları 4 çorba kaşığı zeytinyağı ile 1-2 dakika kavurun. 1 tatlı kaşığı nane ekleyip kavurmaya devam edin. Limon suyu ve 1 çay bardağı su ekleyip bir taşım kaynatın. Dolma pişince üzerine hazırladığınız naneli gezdirip 4-5 dakika daha pişirin. Arzunuza göre ılık veya soğuk olarak servis yapın.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Peynirli Patlıcan... *TATLI BELA* 7 540 04-13-2022, Saat: 06:19 PM
Son Yorum: wildfang
  Fesleğenli Patlıcan Sarması Tarifi MaSaL 0 461 09-15-2011, Saat: 12:06 AM
Son Yorum: MaSaL
  Dalak Dolması Nasıl Yapılır ? MaSaL 0 547 04-25-2011, Saat: 11:00 PM
Son Yorum: MaSaL
  Patlıcan Ezme ÐŽeşaren 1 473 04-23-2011, Saat: 11:31 PM
Son Yorum: YasSmin
  Yumurta Dolması ÐŽeşaren 0 437 03-13-2011, Saat: 02:37 AM
Son Yorum: ÐŽeşaren

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
  Tarih: 03-29-2024, 11:34 AM