:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Keten tohumunun vücudumuza sağladığı faydalar
Hasretiim
#1
Ezilmiş keten tohumu zengin bir lif kaynağıdır. Dolayısı ile az zeytinyağı ile pişireceğiniz domatesli bir şehriye çorbasının içine yulaf, soya ve keten tohumu koyduğunuz zaman harika bir diyet/sağlık deposu oluşturur ve sizi tok tutar.


Piyasada hem yağı, hem yağı içeren kapsülleri hem de öğütülmüş hali satılan keten tohumunun vücudumuza sağladığı faydalar anlatmakla bitmiyor. Vücudun kendi kendine üretemediği temel yağ asitleri açısından çok zengin olan keten tohumu, omega-3 ve omega-6 yağları içeriyor. Bu yağlar da bilindiği gibi kalp ve damar rahatsızlıklarına iyi geliyor. Dahası kolesterolü düşürerek kalp krizi riskini yok ediyor. Yüksek tansiyonu önlediği gibi ikinci kalp krizi geçirme riskini de azaltıyor. Malum omega yağları içerdiğinden balık çeşitleri de sürekli olarak tavsiye edilir. smiley.gif

Karaciğer ve böbreklerin çalışmasında da etkili olan bu tohumlar, bazı hormonlarımızın salgılama süreçlerini de dengeler ve düzenler. Yaraların kapanmasına içten yardımcı olan keten tohumu, bakteri, virüs ve deri mantarıyla da savaşır. Safra taşlarının çözülmesinde önemli bir rol oynarken, tırnaklarımızın ve saçımızın sağlıklı ve güçlü olmasına da yardımcı olur. Diyabet ve Alzheimer hastalıklarının sinirlerimize verdiği hasarı azaltır. Karıncalanma ve hissizlik gibi vücut reaksiyonlarına tepki gösterir ve bu yüzden özellikle felç hastalarına tavsiye edilir.

Ezilmiş keten tohumu zengin bir lif kaynağıdır. Dolayısı ile az zeytinyağı ile pişireceğiniz domatesli bir şehriye çorbasının içine yulaf, soya ve keten tohumu koyduğunuz zaman harika bir diyet/sağlık deposu oluşturur ve sizi tok tutar. Bu sayede kilo vermenizi de kolaylaştırır. Kabızlık sorunu çekmeden, istediğiniz ölçülere kavuşmanızı da sağlar. Keten tohumu lezzetlidir; bu yüzden sulu sebzeli yemeklerin içine servis edilmeden birer kaşık koymanızda sakınca yoktur, bilakis sağlıklıdır.

Adet dönemini zorlu geçirenlere bitki çaylarını önerdiğim gibi keten tohumunu da şiddetle tavsiye ediyorum. Yatalak hastaların kabızlık ve adet dönemi zorluklarını çekmemeleri için çorba ve verilen sulu gıdalarının içine bir yemek kaşığına yakın keten tohumu koyuluyor. Hastanın açılmış bir yarası varsa içten tedavi özelliği yardımcı oluyor ve bağırsakları bu sayede iyi çalışıyor. Çok az da olsa kısırlığın yok olmasına yardımcı olduğu da iletildi.

Bu arada minik bir uyarıdan söz etmeden geçemeyeceğim. Eğer kuruyemiş türü yiyeceklere alerjiniz var ise başta bir çay kaşığı keten tohumunu her iki günde bir tüketin. Eğer bir reaksiyon ile karşılaşmıyorsanız her gün bir çay kaşığı şeklinde, yediğiniz bir tabak yoğurda karıştırarak ya da çorbaya karıştırarak veya direkt ağızdan kullanım ile tüketmeye özen gösterin. Şayet reaksiyon olduysa yani alerji görülüyorsa doktorunuza danışmanız ve gerekli görüldüğü gibi hareket etmeniz yeterlidir. Alerji ve susuz alımda zor yutma tehlikesi dışında bir yan etkisi bugüne kadar görülmemiştir.

Keten tohumunu yağ olarak günde bir çay kaşığı içebilir veya salataya, yemeğinize ekleyerek kullanabilirsiniz. Ancak iki kişilik salata veya yemeğe bir çorba kaşığı kullanmanız kişi adedine göre fazlalaştırmanız şartıyla etkisini kısa sürede hissedersiniz. Hiçbir şey yapamıyorsanız hapları da var, kapsül olarak suyla içebilirsiniz. Eğer diyet yapıyorsanız ara öğünlerde yani iki yemek arasında ve akşam yemeği öncesinde birer çorba kaşığı keten tohumunu bir bardak suyla alın. Ancak mutlaka su ile içmelisiniz; başka bir içecek ile değil ki midenizde lif haline dönüşebilsin ve kolayca yutulabilsin.

Unutmayın ki keten tohumu lifli bir besin olduğu için fazlası nefes borunuzu tıkayabilir ve susuz içmeniz kesinlikle tavsiye edilmemektedir. Keten tohumunun yan etkisi henüz açıklanmadı. Kabızlığa iyi geldiği için gaz yapma riski de vardır; ancak o kadar kusur kadı kızında bile olur. smiley.gif
Kadınlar Keten tohumunun vücudumuza sağladığı faydalar hakkinda aciklamalar Keten tohumunun vücudumuza sağladığı faydalar konusunda bilgiler.

Anahtar Kelimeler:Keten tohumunun vücudumuza sağladığı faydalar, Keten Tohumunun Faydaları , Keten Tohumu Faydaları , Keten Tohumu Hangi Hastalığa İyi Gelir , keten tohumu nasıl kullanılır, keten tohumu nerede kullanılır, Keten Tohumunun Vücuda Faydaları

Ara
Cevapla
YasSmin
#2
Ben bunu yersem artık afrikalı çocuklardan beter olurum ama halama önerim bari Big Grin
Ara
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
  Tarih: 05-09-2024, 02:20 PM