:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arnavut Böreği Tarifi
MaSaL
#1
xOiFO.jpg

Malzemeleri :
-1 çorba kaşığı tuz
-Alabildği kadar un
Ara katlar için:
-Sıvıyağ

Üzeri için:1 yumurta
İç harcı için:
-1 kilo gram pırasa
-ayçiçek yağı
-50 gram pastırma
-1 çorba kaşığı salça
-tuz ve karabiber

Yapılışı :

İlk olarak karıştırma kabına unu koyarak tuzla karıştıralım. üzerine sıvıyağ ile suyu ekleyelim. Hamurumuzu kulak memesi kıvamında hazırlayıp bir süre dinlendirelim . Bu esnada tavaya sıvıyağı ve pastırmaları alıp güzelce bir çevirelim. Ardından üzerine ince doğranmış pırasaları ekleyelim. Salça tuz ve karabiber ekleyip yumuşayıncaya dek pişirelim.

Dinlenen hamuru çok ince bir merdaneyle açalım. Üzerine sıvıyağ sürüp beş dk bekleyelim. Elimiz ile hamuru mümkün olduğu kadar inceltelim. Kenarlarından mektup zarfını katladığımız gibi katlayalım. Yeniden sıvıyağ sürüp bir defa daha katlayalım.

Hamurumuz dikdörtgen bir biçim aldı. Kısa olan kenarına pırasalı harçtan ekleyip bir tur kıvıralım. Kıvırdığımız yerden kesip daha önceden yağlanmış tepsiye koyalım. Aynı işlemi hamur ve harç bitene dek yapalım. Tepsi dolduğunda üzerine yumurta sarısı sürüp 180 C�e pişirelim. Bu işlemlerden sonra dilimleyerek sıcak servis yapalım. Gerçekten harika bir börek bu.


Afiyet olsun.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Lor kurabiye tarifi Beyaz 15 2,648 11-21-2015, Saat: 02:49 AM
Son Yorum: acemhe
  Sebzeli Tavuk Tarifi MaSaL 0 661 09-15-2011, Saat: 12:19 AM
Son Yorum: MaSaL
  Sarma Rosto Tarifi MaSaL 0 510 09-15-2011, Saat: 12:10 AM
Son Yorum: MaSaL
  Fesleğenli Patlıcan Sarması Tarifi MaSaL 0 479 09-15-2011, Saat: 12:06 AM
Son Yorum: MaSaL
  Içli köfte tarifi,malzemeleri & yapılışı MaSaL 0 520 04-26-2011, Saat: 02:55 PM
Son Yorum: MaSaL

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
  Tarih: 05-06-2024, 05:50 PM