:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Etli Yaprak Sarmasi
BiRiciGim
#1
yaprak-sarmasi.jpg
ETLİ YAPRAK SARMASI
Malzemeler:
Yarım kg asma yaprağı (taze yaprak daha çıkmadı salamura olacak)
250 gr dolmalık kıyma (orta gelirli vatandaşlar için bu miktar. dilerseniz yarım kg koyabilirsiniz efenmmm)
1 büyük baş soğan
1 bardak pirinç
bir demet dereotu (ayıklayın yarısını kullanın geri kalanı sonra mücver yaparız)
bir demet maydanoz (ayıklayın yarısını kullanın geri kalanını hem mücvere hemde salatalara kullanırız- her şeyi de ben mi söyleyeceğim)
hındaaaaaaaannnnnn soooonnnraaaaaaa nerede kalmıştık?...
bir su bardağı zeytin yağı (olmaz demeyin bal gibi olur. Sızma biraz ağırdır riviera tercih edin)
2 çorba kaşığı domates salçası (tepeleme dolu)
2 orta boy domates (hafif yumuşak olsun. bastırma domatese o kadar ezdin yaaaa!)
keyife göre tuz
dilerseniz bir tutam pul biber
Yapılışı:
Yapraklarımızı güzelce yıkayıp sıcak su da 1 saat kadar bekletiyoruz (dilerseniz biraz 5dk. Kadar haşlayabilirsiniz). Daha sonra kevgire aldığınız yaprakları kendi haline bırakarak sarmanın içini hazırlamaya başlıyoruz.... öncelikle şu dereotu ve maydanoz işini halledelim lütfen... ıııııığğğ... onlarla uğraşmak gıcık iş ama ne yapalım onlarsız olmuyor... yukarıda verdiğim ölçüde yeşilliği yıkıyoruz, saplarını koparıyoruz ve innca innca ve hatta daha innca (ince) doğruyoruz. Pirinci ayıklayıp (şşşştttt taş var... teeee buradan gördüm walla) yıkıyoruz, üzerine kıymamızı yeşillerimizi soğanımızı (küp küp doğranmış) şöyleeeee serpeliyoruz... diğer taraftan x marka tavamızda hafifçe hötelediğimiz (hötelemek? = lorienn in eşi beyefendiler, hafif kavurmak anlamında kullanır ki bu kelime aile lügatına yerleşmiştir) yağ ve salça soğuk kıymanın üzerine sıcak bir yorgan misali örtülür (bak eksik bir şey aramayın tarifte, kıymayı dolaptan çıkarttık herhalde) nnnneeeyyyssseee efendim, tuzumuz biberimiz ekelenir, evet evet ekelenir (bu kelimeyi az önce yarattım belki vardır) sonraaaaaa? aaaaaa domatesimizi unutuyorduk sayın hafifçiler... domatesimizin kabuklarını yine inca inca alıyoruz, domatesimizi küp küp, küçümen küçümen doğruyoruzzzzzz....... unuttuğum bir şey varsa hemen bana hatırlatacaksınız nasıl olsa ben devam edeyim... bu malzemeleri ister eldivenli (yün olmasın) ister çıplak elle (üzeriniz giyinik olsun) bir güzel harmanlayın.... her şey hazır mı? Okey... panik yok... şimdi uygun bir tencere falan filan fişmekan.... kabı kacağı salona götürün yere örtü serin masada beliniz ağrır. Gazete sermek mi? neden olmasın... yere bağdaş kurun eveeeettt sıra geldi nasıl saracağınıza... siz hanımlar sarma işlemini nasıl olsa biliyorsunuz... gelelim beylere. İşte beyler burada size en kolay yolu önereceğim... Bekarsanıııız mümkünse malzemeleri hazırlamadan önce sevgilinize telefon açınız. Hatta ona “aşkım sana bir sürprizim var” diyerek onu havaya sokabilirsiniz.... evliyseniz “karıcııığğııımmm bakar mısın bir tanemmm” diye seslenebilirsiniz.... Amaç ortada. “Yok kardeşim bu kadar hazırladıktan sonra bu dolma içini onlara yar etmem sararım” diyorsanız... Allah kolaylık versin... Afiyet olsun....


Altindir..
Ara
Cevapla
adda
#2
ys etlı yaprak sarmasını hıc sevmem ama sevenler vardırBig GrinBig GrinBig GrinSadSad
Ara
Cevapla
BiRiciGim
#3
:yikildim: ben severimde et olmicak icine ben eti hic sevmemBig Grin
Ara
Cevapla
adda
#4
ıı bende sevmem o zaman yapta yıyelım
Ara
Cevapla
BiRiciGim
#5
niye ben yapiyomBig Grin saka saka yapiyimBig Grin sende yanimda dur ögrenmis olursunSmile
Ara
Cevapla
adda
#6
saol sen cagır gelırım hemen
Ara
Cevapla
speedy_girl
#7
߀ND€ €tL!s!n! s€VM€m ... ÇhOq GÜZ€L sArArIM aMa ; KAL€m g!ß! v€ !nc€ Smile
Ara
Cevapla
BiRiciGim
#8
tamam adda beklerim..
Ara
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  ASMA YAPRAÄžI SARMASI MaSaL 0 340 09-15-2011, Saat: 12:06 AM
Son Yorum: MaSaL
  Fesleğenli Patlıcan Sarması Tarifi MaSaL 0 476 09-15-2011, Saat: 12:06 AM
Son Yorum: MaSaL
  Hanya Usulü Taze Yaprak Sarma MaSaL 0 358 09-15-2011, Saat: 12:05 AM
Son Yorum: MaSaL
  Bezelyeli Etli Börek MaSaL 0 321 01-19-2011, Saat: 06:34 PM
Son Yorum: MaSaL
  Etli Milföylü Börek MaSaL 0 279 09-15-2010, Saat: 01:04 PM
Son Yorum: MaSaL

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
  Tarih: 05-03-2024, 01:01 AM