:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yalnızlık ...
CartéL
#1
Biz akrepler için yalnızlık normaldir ve bir ihtiyaçtır. Çünkü kendimizi hayatın akışından arada bir çekip durum değerlendirmesi yapmamız kendimizi toparlamamız, enerji biriktirmemiz gerekir. Peki ya neden yalnızlık bu kadar anormal görülür?

Toplum olarak bizler hala sürü psikolojisine sahip bir milletiz. Birlikte hareket etmeli, hemen hemen herşeyimiz aynı olmalı ve aynı noktalarda birleşmeliyiz. Geri kalmış veya gelişmekte olan toplumlarda bu hep böyledir. "Herkes Aynı Olmalı" bunu değiştiremezsiniz. Değiştirirseniz toplum dışında kalırsınız. Farklıysanız hemen göze batarsınız ve önünüze gelen herkes tarafından eleştirilirsiniz. İşte bu eleştiri oklarını çeken konulardan birisi de YALNIZLIKtır.

"Yalnız mısın? Aaaa niye?", "Nasıl yapıyorsun tek başına?", "Korkmuyor musun?", "Manyak mısın?", "Hasta mısın sen ya?" "Yalnız kalınır mı olum", "Azcız şöyle millet içine çık, çok yalnızsın", "Nolacak senin bu halin?" ..... diye uzayıp giden sözler duyarsınız ve aslında bilmeden sizi Anormal hissine kaptırıp daha da yalnız yaparlar. Çünkü insan doğası itibariyle hele bir de Akrep gibi herşeyin tersini yapan inat birisi için yalnızlık artık bir yaşam tarzı haline gelir.

Yalnızlık Normal midir?

Akrepler için normaldir. Çünkü fıtri açıdan uzun bir süre yalnız kalmadığımızda kendimizi kaybederiz ve hayatta bocalamaya başlarız. Gerçekte her insanın arada bir yalnız kalıp kendisini dinlemesi, kendisini toparlaması gerekir. Bu durum akrepler için daha da önemlidir ve zihnine aldığı negatif enerjileri boşaltması sağlıklı bir yaşam için gereklidir.

Peki neden yalnızlık normal karşılanmaz? Cevabı çok basit. 100 kişinin beyaz giydiğini bir kişinin siyah giydiğini düşünün. Beyaz giyenler sizi anlayabilir mi? Anlamaları için sizi siyah giymeye iten nedenlerin onlar içinde olması gereklidir. Yalnızlık ta bunun gibidir. Nasıl ki erkeklerin saç uzatması, küpe takması çok sık görülen bir durum olmadığı için yadırganır Yalnız kalmakta pek sık görülen bir durum olmadığı veya insanların büyük kısmı yalnızlıktan korktuğu ve ihtiyaç duymadığı ve hayatı yalnız başlarına göğüsleme becerileri olmadığı için yadırganır. Yalnızlık bir maharettir aslında. Çok az insan hayatı yalnız başına göğüsleyebilir. İnsanların büyük kısmı kendilerini daha güçlü hissedebilmeleri için birilerine, gruplara ihtiyaç duyarlar. Akreplerde böyle bir tutumu çok nadir görürsünüz. Başkalarına ihtiyaçları olduğu için değil de daha çok idealleri için grup içinde olurlar.

İnsanların büyük kısmı yalnız olduklarına mutsuz ve umutsuz oldukları etraflarında onları teskin edecek birileri olmadığı için, yardımcı olacak birileri olmadığı için bunalıma girdiklerinden her yalnız olanı da kendileri gibi zannedip genelleme yaparak değerlendirirler. Oysa akreplere baktığınızda çok nadiren başkalarına ihtiyaç duyarlar. Onlar her işi kendileri yapmak isterler ve yaparlar. Akrepler ancak kendilerine yeni beceri kazandıracak ve yeni bakış açısı getirecek ve yeni dünyalar kazandıracak insanlarla birlikte olurlar. Almaları gerekeni alırlar ve sonra tekrar hayatlarına dönerler. Öğrendiklerini, edindiklerini kendi dünyalarında tek başına ayakta kalmak için uygularlar. Bir sorun veya problem olduğunda bunu başkalarına ihtiyaç duymadan kendileri çözmek isterler. İsterler çünkü başkalarından yardım almak (bazı durumlar hariç) onurlu ve gururlu insanlar oldukları için acziyet anlamına gelir. Bu nedenle genelde her işlerini kendileri yapmak isterler. Onlar için yalnızlık hayatı tek başına göğüslemek, kendi krallıklarının kralı olmaktır. Bir grup içerisinde yer alıp grubun liderlik mücadelesini izleyip gülmektense kendi krallığının kralı olmak daha caziptir.

Areplerde yalnızlığın bir nedi de. Sosyal anlamda akrepler kişisel mücadeleleri pek istemezler. Çünkü bu onlar için extra gereksiz enerji kaybıdır. Bir grup içerisinde Bir akrep varsa mutlaka o gruba yön vermek isteyecektir. Bu yön verme isteği Koçlar, Aslanlar veya Kovalar gibi açıktan değil Gizlidir. Ön planda olup hedef olmaktansa Perde arkasına geçip ipleri elde tutmak onlar için daha güvenlidir. Ancak grup içerisinde akrep bunu gerçekleştiremezse ki bu nadirdir. Derin psikolojik çatışmalar başlayacak bu da akrebi gizli planlara "bunu nasıl bir taktikle yapabilirim" gibi derin düşüncelere sevk edecek ve zihni yorulmaya neden olacaktır. Eğer bir akrep böyle bir mücadeleye girmişse önünde engel tanımayacak gerekirse muhataplarını gayri meşru yollarla ezip geçmenin yollarını arayacaktır. Karşıdakiler kartlarını açık oynarken Akrepler bunu gizli yapacak ve kimse bu durumu farketmeden en umulmaz bir zamanda darbe indirmeyle son bulacaktır. Her ne şekilde olursa olsun Akrep bu gibi meseleleri boşa zaman kaybı ve gereksiz gördüğü için (eğer bir hedefi yoksa) grup içerisinde yer almak istemeyecek ve yalnızlığı tercih edecektir.

Yalnızlık Kaçış mıdır? Acizlik midir?

Bir yerde kaçış diyebiliriz. Ama acizlik asla. Çünkü her insan yalnızlığı kaldırabilecek güce sahip değildir. Yalnız yaşamak ayrı bir beceri ister. Ama sosyal açıdan bir yere kadar kaçış diyebiliriz. Yukarıda da belirttiğim gibi sosyal ilişkilerde her zama nsürtüşme ve çatışmalar vardır. İki insanın bir araya gelmesi dahi psikolojik savaşları beraberinde getirir. Birden fazla insanın yer aldığı tüm gruplarda mutlaka, ister açık olsun ister kapalı lider gereksinimi ortaya çıkmaktadır. Bir yönlendirene ihtiyaç duyulur. Akrepler Asla yönetilmekten hoşlanmazlar. Yönetebilecekleri gruplar içerisinde dahi uzun süre bulunmaktan kaçınırlar çünkü bir şekilde zayıflıklarının ortaya çıkmasını ve liderliğinin sarsılmasını önlemek isterler. Gizli veya açıktan yönetemeyecekleri ortamdan uzak durmayı tercih ederler. Akrepler için grup; kimsenin kimseyi etkilemeye çalışmadığı, kimsenin kimseyi yönetmeye kalkışmadığı herkesin özgür iradesine saygu duyulduğu gruplar idealdir ve genelde de etraflarındaki kişileri bu tip insanlardan seçerler. Onun dışında genelde sosyal ve kişisel çatışmaları gereksiz buldukları için yalnızlık onlar için (gereksiz olanı yapmaktansa) bir kaçış denilebilir.!

Yalnızlık Bizi Anormal Yapar mı?

Eğer sosyal veya psikolojik rahatsızlıklardan dolayı bir insan yalnızlığı tercih etmişse o kişiyi anormal yapar ama Akrepler için yalnızlık gerekli olduğu, sadece yalnızlığı anlamayan ve pek sık gördükleri bir durum olmadığı için onların gözünde anormal yapar. Gerçekte bizi anormal yapmaz.

Üniversite yıllarında ben yalnız evde kaldım. Ve bu durumu tam 4 sene boyunca arkadaşlara açıklamaya anlatmaya çalıştığım halde gene de anlayamadılar. Çünkü bu onların pek sık gördükleri bir durum değildi. Yalnız kalmamı eleştiren arkadaşların büyük kısmı, kız arkadaşıyla tartıştığında, babasıyla tartıştığında, bir sorunu veya problemi olduğunda benim yalnız mekanımı tercih ederlerdi. Hem eleştirir hem de tercih ederlerdi. Neden ama? Çünkü insanların zaman zaman sorunlarını kafalarında değerlendirmeye, herşeye dışarıdan bakan birine ihtiyaçları vardır.

Akreplerin büyük kısmı kendilerini sorguladıkları dönemlerde "Ben niye hep yalnızım", "ben de bir sorun mu var" diye kendilerini sorgular. Bir çoğu da sorunu kendilerinde görüp kendi fıtratlarına uygun olmayan yollarla bunu çözmeye çalışırlar. Hayır yalnızlık anormallik değil bizim yaşam biçimimizdir. Biz ancak bu şekilde daha sağlıklı olabiliriz. (yalnızlıktan kasıt sürekli ve tamamiyle toplum dışında kalmak değildir. Gerekli olduğunda, gerekli zamanlarda ve tercihen yalnızlıktır)

Akrepler çok hassas insanlardır. Normalde ikili ve sosyal ilişkilerde herkesin göremediği, algılayamadığı ayrıntıları görebildikleri için çok çabuk kırılır veya incinirler. Bunu da öfkeyle halletmeye çalışırlar. Birisiyle konuşurken o insanın mimiklerinden, konuşmalarından aslında konuştuklarından çok daha farklı bir insan olduğunu anlayabilirler. Veya bir ortama girdiklerinde o ortamdaki Negatif enerjiyi farkedebilirler. Bu da acı çekmektense, insanların yüzüne karşı farklı zihninde farklı iki yüzlü olmalarını görmektense onlarla sadece gerektiğinde ve ihtiyaçları için birlikte olmalarına neden olur. Gereksinimleri bittiğinde de tekrar dünyalarına çekilirler...

Sözün özü, yalnızlık sosyal açıdan anormal olsa da bizler için normaldir. Her zaman başkalarının bizleri anlamalarını bekleyip onlar gibi olmaya çalışarak dengemizi bozmaktansa kendimizi ve ihtiyaçlarımızı kabullenip ona göre hareket etmemiz bizler için çok daha sağlıklı olacaktır.
Alıntıdır ..
Ara
Cevapla
riukeen
#2
Bu değerli paylaşımın için teşekkürler Smile
Ara
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
  Tarih: 03-28-2024, 01:27 PM