:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Gidenler - kalanlar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Gidenler ve kalanlar…

Aşk kaç kez uğrar kalbe, her sevdiğin aşık olduğun mudur ? Hayatın kaçınılmaz sonudur aşkların ayrılıkları sevgilerse baki olarak kalanlar. A.Ş.K 3 harflidir ve gidenin kalana bıraktığı da yine 3 Harfli olur A.C.I aşk = acıdır çoğu zaman istinasları saymıyorum zaten.

Gidenler,
Nasıl gider bilmiyorum gidenlerden olamadım- olmakta istemem kimseyi yarı yolda bırakmak bana göre olmadı hiç kalanlardan olduğum için belki de yada yüreğimin el verdikçe hayatıma aldığım her insanda kalmak istedim kimisi bu ısrarlarıma dayanamayıp kaldı yada onlarında yürekleri el vermedi gitmeye kim bilir. Bazı gidişler terkedişler vardır ki yıllar geçsede unutulmaz Aşk bitmiş geriye sadece A.C.I kalmıştır.
Giden sevgili ise eğer yürekte kanamalı bir sancı kalmıştır. Seni teselli eder giden der ki sana yaşattığım aşk nasıl bittiyse birgün sana bıraktığım acı’da bitecek. Acı biter mi ? bilmiyorum tek bildiğim umarsızca hiç olmadık zamanda canın yanması ve ömrüm boyunca beyninde taşıyacağın bir hastalık evet aşk bitti, geriye kalansa gidişler oldu. Gidende elbet acı çekmiştir, oda üzülmüştür oda yanmıştır belki yıllar sonra içinde taşıcağı kocaman bir pişmanlığa dönüşmüştür. Kalanla birgün karşılaşacak olsa onun gözleri gözlerine değdiğinde belki kendi iç dünyasında kopardığı fırtınaları ve pişmanları görecek. Ama bazen kavuşmanın ihtimali olmadığı gibi karşılaşmanın da bir ihtimali kalmaz. Giden bazen suçludur bazense gerçekten gitmek zorundadır, kalbimdeki ateşi bir ömür yüreğinde taşıyarak, gözlerinin her noktasında aşık olduğunun gözlerini arayarak, her şarkıda ondan bir söz, bir şiir arayarak gider. Mutlu olsun kara sevdası, büyük aşkı, tüm şiirlerin sahibesi ve bir ömür sahibi kalacak insan belki ahirette kavuşuruz diyerek gider…

Kalanlar,

Herşey zor şimdi diyerek başlar sözlerine. Gidişine ağlamak, sevinçleri hüzne gelin etmek, sevdanı hiç yaşamamış saymak hiçbir şiirde mavi’den umudan bahsetmemek gerek. Zifiri karanlıklardan bahsetme zamanı. Ağlamaları tüketmek yüreğimde, sakin bir gülüşe teslim etmeliyim alışmalıyım sensizliğe, inanmalıyım gittiğine… Evet aslından inanmakla başlar herşey inanırsan yine Aşk Kırmızı , Umutta Mavi olur sana ama inanmazsan hayatta hep karanlık zindan olarak kalır.
Kalanlarda hayat devam ederler ilk başlardaki cümleleri zaman geçtikçe azalır, yüreklerinde açılan yara kabuk bağlamaya başladıkça yeniden doğar yeni sevdalara yelken açıp,yeni limanlar keşfederler.

Aslında gidende kalanda hayatlarına kaldıkları yerden yeni limanlarla devam ederler.
Zaman herşeyi ilacı olabilir bazen herkes için olması gereken olduğu için. Kalanında pişmanlıkları olur yüreğinde ve bazende iyiki ben kalan olmuşum giden olmamışım der.
Kalan’la kalan acı gidene kalan acı bu acı sadece bir A.Ş.K ‘dan kalandır daha ömürlerince nice sevdalar, sevgiler yaşıyacaklardır kimbilir !

Herkes biraz suçludur gidende- kalanda.

Bazı sevdalar vardır ki, doktorların zamanla geçiceği dediği şeyler aslında yıllarda geçse geçmez ama kimse bilmez kendin bile bilemezsin korkarsın itiraf etmeye yüreğinin derinliklerinde bir yerlerde o vardır. Bazen bir dizi, film izlersin onunla yaşandıklarınla bağdaştırırsın bazen bir kitap okursun baş kahramanları sen ve o olursunuz, bazen bir şiir yazmak istersin bir bakarsın ki kalemin onu yazmaya başlar kırar atarsın dersin ki yahu sen artık başkasını seviyorsun kendine gel mutlusun daha ne istiyorsun ama yürek işte senin bile hükmediğin yüreğin orda usul usul sessizce derinlerde kanar durur.

Ayrılıklar sevdaya dairdir. Önemli olan güzel ayrılıkların olması ve pişmanlıkların keşkelerin olmamasıdır. Güzel hatırlamaktır o günleri acıy’la nefretle kinle değil.

Beni tanıyanlar bilir, kim olduğumu gidenlerde- kalanlar’da mutlulukla çarpsın yürekleri. Bu yazımı okuması gereken herkez okur dilerim ki ..


alıntıdır.