:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: "İnebolu Savaşı"
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
"İnebolu Savaşı"

DSC04803.JPG
DSC04768.JPG
DSC04779.JPG
DSC04799.JPG



Bu yıl üçüncüsü düzenlenen gece, İstanbul Esenler Kültür Merkezi`nde gerçekleştirildi.

İstanbul`da bulunan İnebolu Dernekler Platformu`nun düzenlediği 3. İnebolulular Gecesi Esenler Kültür Merkezinde yapıldı. Geceye AK Parti İstanbul Milletvekili İnebolulu hemşehrimiz Dr. Haldun Ertürk ve AK Parti Esenler İlçe Başkanı Av. Umut Özkan da katıldı.


Kastamonupostası

Gecede bir konuşma yapan milletvekilleri Dr. Haldun Ertürk, bu geceyi organize ederek, kendilerini hemşehrileriyle buluşturan derneklere teşekkür etti.

Ertürk, " İnebolu dışında aş ve iş peşinde ekmeğinin mücadelesini veren hemşehrilerimiz zaman zaman bir araya gelerek hasret gideriyorlar. Birlik ve beraberlik içinde güzel tablolar sergiliyorlar. Dayanışma içinde oluyor, kaynaşıyorlar, tanışıyorlar. Bu tablo güzel bir tablo. Bu organizasyonları yapanları kutluyorum" dedi.


Geceye katılımı engellemek için İstanbul`da bir grubun hoş olmayan çalışmalar yaptığını, onbinlerce mesaj atarak, telefon ederek, bu geceye katılımı engellemeye çalıştığını, böyle bir davranışın hiçbir haklı gerekçesinin ve mantığının olmadığını dile getiren Dr. Haldun Ertürk, "Ben böyle davranış içine girenleri kınıyorum, teessüf ediyorum. Bu davranış hiç etik değil. Kendin gelmeyebilirsin ama engellemek için mesaj üstüne mesaj atılması ve bizzat hemşehrilerimize telefon ederek geceye katılımı engellemeye çalışmaları kabul edilemez" dedi.


AK Parti Esenler İlçe Başkanı Av. Umut Özkan da yaptığı konuşmada "hepimiz İneboluluyuz. İstanbul`da yaşayan İnebolulular olarak birbirimize sahip çıkmalı, yardımcı olmalı, destek olmalıyız. Birlik ve beraberliği muhafaza etmeliyiz. Birlik ve beraberliği zedeleyici, araya nifak tohumları ekecek söylem ve eylemlerden uzak durmalıyız. Bunun kimseye faydası olmaz. Böyle davrananlar kaybetmeye mahkumdurlar. Ayrılık ateşini körükleyenler, kendi yaktıkları ateşten zarar görürler" dedi.


Gecenin düzenlenmesinde büyük emeği olan Ahmet Rüzgar da konuşmasında "burada çok güzel bir atmosfer var. Burada özverili dernek başkanlarının katkılarıyla hazırlanan İnebolu Gecesi var. Coşku var, sevgi var. Bu ortamdan neden rahatsızlık duyuluyor, anlamak gerçekten zor. Bu geceyi engellemek için onsbinlerce insana mesaj atanlar, telefon ederek bu geceye katılmayın diyenler, ne yaptıklarının farkında değiller. Bunların yaptıklarına herkes tepki duyuyor. Hatta daha da ilerisi de var ama söyleyemiyorum. Bunların yaptıkları ayıptır. Bir de isimlerine bakın; "İnebolu Dernekler Federasyonu"... Bir federasyon kendi ilçesinin dernekleri tarafından hazırlanan bir etkinliği s39.gifte eder mi? Ben bunları şiddetle kınıyorum. Kaybeden kendileri oldu. Kendilerini bitirdiler. Bu etkinliği düzenleyen arkadaşları da itidalli ve sağduyulu olmalarından dolayı tebrik ediyorum. Bu engellemeleri yapanlar İnebolu Meselesinde ve davasında iyi niyetli değiller. Herkes de bunu gördü" diye konuştu.


Gecede Sudi Topal, Mehmet Reis, Mustafa Şerbetçi ve Ahmet Rüzgara plaket verildi. Gecede makbuz karşılığı yardım da toplantı. Toplanan yardımlar alınacak gıdalar, İnebolu Kaymakamlığı`nın tespit ettiği fakir ve muhtaçlara dağıtılacak.


Gecede Kastamonulu sanatçılar Ahmet Aykın, Cesur Can, Ilgaz, Gülcan Kara, Kemaneci Rıfat ve ekibi, Grup 37 tiyatro ekibi sahne aldı.