:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Hayat kurtaran tesadüf!
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[b]İzmir’de ikinci bebeğine hamile olan ev hanimiZehra Yıldırım’ın (25), doktor kontrolüne </linkz>gittiğinde 19 aylık kızı Rabia’ya da saglik kontrolü</linkz> yaptırması küçük kızın hayatını kurtardı. Minik Rabia’nın karaciğerinde kitle saptanınca, bir alışveriş merkezinde yönetici olan babası Birol Yıldırım’dan alınan karaciğer parçası özel</linkz> yöntemle küçültülerek nakledildi.



hayat-kurtaran-tesaduf--2134368.Jpeg


Anne Zehra Yıldırım, “Gebelik muayenesi için sağlık</linkz> merkezine gidince doktora</linkz> göstereyim dedim. İyi ki de göstermişim, kötü sürprizle erken yüz yüze geldik. Belki o gün bu muayeneyi yaptırmasaydım çok geç kalmış olabilirdik” dedi.
Tetkiklerde Rabia’nın karaciğerinde 10 santimetre çapında kitle saptandı. Genç anne-baba ikinci bebek sevincini unutup Rabia’nın derdine düştü. Biyopsi yapılan Rabia’ya çocukluk çağı karaciğer kanseri ’hepatoblastom’ tanısı koyuldu. Doktorlar karaciğer tümörü için kemoterapi kararı aldı. 15 gün arayla minik Rabia’ya kemoterapi uygulandı. Talihsiz bebeğin saçları döküldükçe anne babanın yüreği dağlandı. Kitlenin ancak yüzde 40 oranında küçüldüğü belirlenirken, kurtuluşun karaciğer naklinde olduğu bildirildi. Rabia’ya babasından alınan karaciğer parçası nakledildi. Baba Yıldırım, “Çok kötü günler geçirdik, şükür atlattık. Kızımı kanserden benim ciğerimin parçası kurtardı, inanılacak gibi değil. Çok mutluyum” dedi.
[/b]
Yaşayacağı mutlu günlerin müjdesidir inşallah,erken teşhis hayat kurtarır,teşekkürler.