:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Cudi'de operasyon devam ediyor!
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Cudi'de operasyon devam ediyor!

Şırnak'ın Silopi ilçesi Cudi Dağı eteklerinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 7 terörist ölü ele geçirildi. Şehit sayımız 6'ya yükseldi. Şırnak'ın Cudi Dağı eteklerinde Derecik-Çağlayan köyleri ve Tuşimiya Vadisi'nde çatışmalar gece boyu devam etti. Sabahın
ilk ışıklarıyla birlikte skrosky tipi helikopterler çatışma bölgesine jandarma birlikleri indirirken, kobra tipi helikopterler bölgeyi ateş altına aldı.

ŞEHİT SAYIMIZ 6'YA YÜKSELDİ!

Yaşanan çatışmaların sonucunda 7 terörist ölü ele geçirildi, 1 PKK'lı da sağ yakalandı. İki gündür süren çatışmada şehit olan özel harekat polislerinin sayısı ise 6'ya yükselirken 8 güvenlik görevlisi de yaralandı. Yaralılardan durumları ağır olan 2 Özel Harekat polisi ile 1 asker Ankara'ya sevk edilirken, 4 polis ve 1 asker de Şırnak'taki Asker Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Cudi Dağı dün sabah saatlerinde Derecik-Çağlayan köyleri ve Tuşimiya Vadisi'nde 5 özel harekatçı polisin şehit edilmesinin ardından bölgede operasyon aralıksız sürdürülüyor. 23.Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan ve Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugayı'ndan dün gece helikopterlerle bölgeye özel eğitimli jandarma komando timleri sevk edildi. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan havalanan helikopterler bölgeyi ateş altına aldı. PKK'nın kaçış güzergahlarına jandarma komando timleri ve çok sayıda özel harekat timi yerleştirildi. Bölgede operasyonlar aralıksız devam ediyor...

İŞTE 6 ŞEHİDİN İSİMLERİ

Emniyet Genel Müdürlüğü, Cudi Dağı'nda şehit olan güvenlik görevlilerinin isimlerini açıkladı. Açıklamada, Şırnak'ın Silopi ilçesi Cudi Dağı kırsalında saat 10.00 sıralarında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada Başpolis Memuru Kadir Can, Polis Memuru Cihat Akkaya, Polis Memuru Recep Topaloğlu, Polis Memuru Arif Mamış, Polis Memuru Selim Arslan ve Polis Memuru Mustafa Erdoğan'ın şehit olduğu ifade edildi. Emniyet, şehitler için bugün Şırnak Emniyet Müdürlüğü'nde saat 12.00'de tören düzenleneceğini bildirdi. Töreni müteakip şehitlerin naaşlarının illerine gönderilmek üzere Diyarbakır'a götürüleceği kaydedildi. Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli aileleri ve yakınları ile tüm teşkilatımıza başsağlığı dileriz." dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI CENAZE TÖRENİ İÇİN DİYARBAKIR'DAN ŞIRNAK'A HAREKET ETTİ

Şırnak'ta dün çıkan çatışmada şehit olan özel harekat polislerinin cenaze törenine katılmak için Diyarbakır'a gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Jandarma Genel Komutanı Bekir Kalyoncu ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar helikopter ile Şırnak'a hareket etti. Dün Şırnak'ın Cudi dağı Silopi kesiminde bir grup PKK'lı teröristle girilen çatışma sonucu şehit olan özel harekat polislerinin cenaze töreni için Diyarbakır'a gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Jandarma Genel Komutanı Bekir Kalyoncu ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar'ı Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam havaalanında karşıladı. Karşılamanın ardından alana getirilen helikoptere binen Bakan ve beraberindekiler şehitlerin cenaze törenine katılmak üzere Şırnak'a geçti.

"TAHAMMÜLÜ ZOR AMA DİK DURMAK ZORUNDAYIZ"

Beraberindeki heyetle beraber Şırnak Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürlüğü'nü ziyaret eden İçişleri Bakanı Şahin, burada basın mensuplarına açıklamalarda da bulundu. Kırsaldaki görev esnasında dün terör örgütüyle sağlanan temasta 6 güvenlik görevlisinin belli zaman aralıklarıyla şehit düştüğünü ifade eden Şahin, yaralanan iki jandarma komando çavuş ile 6 özel harekat polisinden üçünün Ankara'ya sevk edildiğini, diğerlerinin Şırnak Asker Hastanesi'nde tedavilerinin sürdüğünü söyledi. Ziyaret ettiği yaralıların durumlarının iyi olduğunu, Ankara'ya sevk edilenlerin durumunun da hayati tehlike arz etmediğini açıklayan Bakan Şahin, şöyle konuştu: ''Tabii ki yaralanmak, gazi olmak kolay değil. Onların vücutta bırakacağı ruhsal açıdan olumsuzluklar mutlaka olacak ama yaşıyor olmaları bizim için büyük bir sevinç ve teselli kaynağı. Bu mesleğin, içinde bulunan ben dahil, bu görevin kabul edilmiş benimsenmiş özellikleri, gerçekleri var. O gerçekler zaman zaman tecelli ediyor, edebiliyor. Tahammülü zor ama imkansız kılmamak için dik durmak, dirençli olmak zorundayız. Çünkü rahmetli arkadaşlarınızın dün verdikleri ve şu anda da verilen mücadele var orada. Arkadaşlarınız tugay komutanımız başkanlığında orada sıcak çatışmadalar şu saatte, şu dakikada. Belki de bilmediğimiz daha sonra öğreneceğimiz gelişmeler var. İnşallah bugün, dünkü talihsizlikleri değil de başka mutlu haberleri yaşayacağız.''
DİYARBAKIR'DAKİ TÖREN SONRASINDA ŞEHİTLER MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLDİ

Şehit olan Özel Harekat polislerinin cenazeleri akşam saatlerinde Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi. Törende gözyaşları sel olurken bir konuşma yapan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Yönetici ve destekleyenler yerine kandırılmış fakir halkın çocuklarından oluşturulan bu düzeni akıl ve sağduyuyla bozulacak" dedi. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda otopsi işlemi yapılan şehit başpolis Kadir Can ile polis memurları Cihat Akkaya, Recep Topaloğlu, Arif Mamış, Selim Arslan ve Mustafa Erdoğan'ın Türk bayrağına sarılı cenazeleri, 6 ambulansla törenin yapıldığı Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Hava Filo Şube Müdürlüğüne getirildi.

ŞEHİTLER GÖNÜLLÜ OLARAK BÖLGEDE KALIYORLARDI

Törende konuşan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, polis memurlarının bir olayı müdahale ederken şehit düştüklerini hatırlatarak, onların da diğer güvenlik güçleri, jandarma gibi canını severek verdiğini kaydetti. Şehitlerin görev sürelerinin bitmesine rağmen gönüllü olarak bölgede kalmaya devam ettiğini anlatan İçişleri Bakanı Şahin, "Onlara yüce Allah'tan rahmet dilemek gerekli olmadığı inancındayım. Yüce Allah, kitabında onları tarif ederek en yüce payeleri onlara vermiş, inanlara bunu açıklamış durumda. Biz ancak onların yüceliğinden güzelliğinden pay almaya ihtiyacımız var. Kimseyi sevindirmeyecek kadar başımız diktir" diye konuştu. Terör örgütü PKK'yı ima ederek, "Yöneticilerinden, destekleyenlerinin yerine kandırılmış fakir halkın çocuklarından oluşturulan bu düzen bozulacaktır." diyen İçişleri Bakanı, her şeye rağmen milli birlik ve beraberlik diyeceklerini kaydetti.

AÄžABEYİNİN TABUTUNA SARILDI: "PAŞAM SENSİZ ZOR OLACAK"

Cenazelerin havalana götürülmek üzere omuzlara alındığı sırada şehit Mustafa Erdoğan'ın kardeşi Muhammet Erdoğan ile annesi Tuğba Erdoğan, Türk bayrağına sarılı şehidin cenazesine sarıldı. Muhammet Erdoğan, ağabeyinin tabutun önündeki fotoğrafına bakarak, "Paşam sensiz zor olacak. Nereye gittin" diyerek gözyaşı döktü. Şehidin annesi ve yakınları da tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Törenin ardından şehitler memleketlerine gönderilmek üzere helikopterle Diyarbakır Havaalanı'na götürüldü. Şehit başpolis Kadir Can'ın cenazesinin Antalya'da, diğer polis memurları Cihat Akkaya İzmir Bornova'da, Recep Topaloğlu Kocaeli'nde, Arif Mamış Adana Aladağ ilçesinde, Selim Arslan Kahramanmaraş Göksun Bozöyük köyünde ve Mustafa Erdoğan Yozgat Boğazlayan Derecepni köyünde toprağa verileceği öğrenildi.