:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Ballı Çıtır Tavuk
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Malzemeler

• 10 parça tavukgöğsü

• 2 su bardağı gevrek

• Yarım bardak un

• 1 adet yumurta

• 1 bardak elma suyu

• 1 yemek kaşığı tereyağı

• 1 çay kaşığı tuz

• 1 tatlı kaşığı bal

Yapılışı

Bir gece önceden elma suyunda beklettiğimiz tavuklarımızı iri iri dilimleyelim. Gevreğimizi ufalayalım.

Tuzumuzu unumuza ilave edelim. Yumurtamıza balımızı ilave edelim ve iyice çırpalım.

Tavuklarımızı önce unumuza, sonra yumurtamıza, son olarak da gevreğimize
batıralım. Tereyağımızı tavamızın içerisinde iyice erittikten sonra
tavuklarımızı iyice kızartalım.

Sıcak olarak servis edelim.Mutlaka bir çoban veya mevsim salata lazım yanına ve elbette tatlıSmile

balli-575x400.jpg