:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Lor Peynirli Hanımeli Poğaçası
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Kişi Sayısı: 6 Kişilik

Pişirme Süresi: 45 dk

Malzemeler:

• 1 çay bardağı eritilmiş margarin

• 1 çay bardağı sıvıyağ

• 1 çay bardağı yoğurt

• 1 adet yumurta

• 1 yemek kaşığı sirke

• 1 paket kabartma tozu

• 1/2 çay kaşığı tuz

• 7 çay bardağı un

• 1 adet yumurtanın sarısı .

• 1 yemek kaşığı çörekotu

• 2 su bardağı lor peyniri

• 1/2 demet maydanoz

• 1 adet orta boy kuru soğan

• 3 çay kaşığı kırmızı pul biber

Yapılışı:

lor-peynirli.jpg•
Eritip ılıttığınız margarini ve sıvıyağı yoğurma kabına aktarın.
Yoğurt, sirke ve yumurtayı ekleyip ka­bartma tozu ve tuzu da atıp
karıştırın. Unu da ilave edip hamuru pürüzsüz bir hamur elde edinceye
kadar yoğurun. Hamurun kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir
kıvamda olması ge­rekir.

• Hamuru üzeri örtülü halde yaklaşık 30 dakika dinlendirin.Diğer
taraftan iç harcını hazırlamak için; incecik doğradığınız soğanı,
kırmızı pul biberi bir kaseye koyup karıştırın. Üzerine yıkayıp
ayıkladıktan sonra ince ince doğradığınız maydanozu ve lor peyni­rini
katıp tekrar harmanlayın.

• Dinlenmiş olan hamurdan ceviz büyüklüğünde 15 adet parça koparın.
Hamur parçalarını tezgahın üzerinde inceltip pasta tabağı büyüklüğüne
getirin.

• Hazırladığınız yufkaların üzerine birer tatlı kaşığı peynirli harç koyup hamurları ikiye katlayın.

Hamurlan bıçakla üçgen şeklinde parçalara ayırın. Üçgen börekleri
yağlanmış fırın tepsisine yerleşÂ­tirip üzerlerine fırça yardımıyla
yumurta sarısı sürüp kenarlarına çörekotu serpiştirdikten sonra 175
dereceye ayarlı fırında, üzerleri altın sarısı oluncaya kadar, 45-50
dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılık ya da sıcak olarak servis yapın.