:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kazandibi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Kazandibi Ölçüler (6 porsiyon için)

Süt : 1 litre.

Şeker: 250 g.

Pirinç: 150 g. veya Pirinç unu 130 g.

Tarçın yeteri kadar

Pudraşekeri 2-3 yemek kaşığı

Kazandibi Yapılışı

1. Pirinç unu yeteri kadar su ile ezilip akşamdan veya 7-8 saat önceden
bekletilerek kabartılır veya pirinç ile hazırlanacaksa akşamdan
ıslatılır, subye yapılır. Yine 1-2 saat bekletilir.

2. Süt ocağa konur. Isınmaya başlayınca subye ve hazırlanan pirinç unu
ilâve edilip kaynayıncaya kadar karıştırılır. Kaynaması 10 dakika daha
karıştırılarak devam eder. Şeker konur, şeker eriyince 1-2 dakika daha
kaynatılıp ocaktan alınır.

kazandibi.jpg3.
Ateşe dayanıklı, kazınabilir, 25-30 cm çapındaki kalıp veya tepsinin
dibi hafif ıslatılır. İnce bir tabaka pudra şekeri serpilir. Üzerine
hazırlanan muhallebi boşaltılır.

4. Her tarafı eşit ısı veren ocak veya ızgara plâkasında tutulur. Dibinin 1.5-2 mm yanması sağlanır.

5. Hemen içinde soğuk, buzlu su bulunan kaba dip kısmı batırılarak
birkaç saniye tutulur (kolay çıkarılabilmesi için), ve çıkarılarak en az
6-7 saat soğumaya bırakılır.

6. Soğuyan muhallebideki birer porsiyonluk 5-7 santimetre boyutlarında
dikdörtgenlere veya ortadan itibaren üçgenlere kesilir. Ispatula bıçakla
yanığı ile birlikte çıkartılır, yanık kısmı üste gelecek şekilde, düz
veya kıvrılarak tabağa

yerleştirilir. Hafif tarçın serpilerek servis yapılır. İstek üzerine çok kere yanında dondurma ile servis yapılır.

7. Çok kere kazandibi tavuk göğsünden hazırlanır.
Oldumu gece gece