:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: CHP'de istifa sesleri yükseliyor
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
CHP'de istifa sesleri yükseliyor



110613-035159-358636-CB.jpg
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi ve CHP Diyarbakır eski milletvekili Mesut Değer, partilerinin 12 Haziran seçimlerinde başarısız olduğunu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Başarısız olursam giderim' sözünü hatırlatarak, "Topluma verdiği sözü inandırıcılığı açısından, Genel Başkanın gereğini yapmasına davet ediyoruz" dedi.

CHP PM üyesi ve CHP Diyarbakır eski milletvekili Mesut Değer, CHP İl Başkanlığı'nda basın mensupları ile bir araya geldi. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Değer, partilerinin 12 Haziran seçimlerinde başarısız olduklarını söyledi. Bundan dolayı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, kendi söz verdiği, kendisinin medyada basında mitinglerde, kamuoyunda, halkta, söylem olarak ortaya koyduğu, 'Başarısız olursam giderim' sözünün gereğini yapması gerektiğini ifade eden Değer, "Kendi topluma verdiği sözü

inandırıcılığı açısından kendisinin gereğini yapmasını beklediğimizi ve gereğini yapmasına davet ediyoruz. Biz 2011 12 Haziran seçimlerine girdiğimizde, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) bir çatışması ortadaydı. Bir gerginlik vardı. Her ikisinin de CHP'ye bir saldırısı söz konusu değildi. AK Parti'nin adayları günlerce tartışıldı. İthal şeklinde. Özellikle medyanın Kemal Kılıçdaroğlu'na desteği vardı. CHP'de yeni yapılan bir değişiklik ile de söz konusu bir olumlu hava vardı. 2002'de biz Diyarbakır'da yüzde 2 oy alırken 2011'de yüzde 1,8 oranında oy aldık. Bu başarısızlıkta bakın aday adaylarımızın getirdiği herhangi bir getiri yoktur 12 Haziran'da alınan oylarda. Adaylarımız kendi ilçelerinde seçim bürolarını açmamışlardır. Seçim bölgelerinde CHP bayrağı da asmamışlardır. Hiçbir ilçede seçim çalışması da yapmamışlardır. Şehir merkezindeki 1340, 1120, 1274 numaralı sandıklar Sezgin Tanrıkulu'nun ailesinin oy kullandığı sandıklar. Tanrıkulu'nun Kulp'taki kendi

köyleridir. Bu köylerden CHP sıfır oy almıştır. Sandıklarda 19 Tanrıkulu ailesinden oy kullanılmış CHP 9 ve 5 oy almıştır" dedi. 12 Haziran'da CHP'nin başarısız olduğunu kaydeden Değer şöyle devam etti:

"Başarısızlığımızın nedenlerinden biri eski CHP yeni CHP ayrımının yapılmasıdır. Geçmişini inkar edenler asla muvaffak olamaz. Eskiler dışlandı, inkar edildi, yok sayıldı, oy almıyor, halkın desteği yoktur denildi. 12 Haziran'a giderken de eskiler çalıştı. Eski Genel Başkan Deniz Baykal istifa ederken CHP'nin oy oranı yüzde 28 idi. Şimdi yüzde 25,9."

Canan Arıtman: Kılıçdaroğlu faturayı ödemek durumunda

Seçim sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte CHP içinden muhalif sesler yükselmeye başladı. Partinin aldığı yüzde 26 oy oranından memnun kalmayan CHP'liler Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısında bulunmaya başladı. Deniz Baykal'ın ekibinden İzmir eski Milletvekili Canan Arıtman ile eski il başkanları Ekrem Bulgun ve Kemal Karataş, Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık görevinden derhal istifa etmesini istiyor. Parti içi muhalefet Kılıçdaroğlu'nun başarı olarak gördüğü milletvekili sayısıyla 3,5 milyon oy artışını başarı kabul etmiyor.

CHP'de ortaya çıkan manzaraya en sert tepki Canan Arıtman'dan geldi. Arıtman, seçimdeki başarısızlığın faturasını Kılıçdaroğlu'na keserek, "Sayın Kılıçdaroğlu, faturayı ödemek durumundadır. Ödemeyene ödetirler." dedi. Yeni CHP'nin, Baykal'ın genel başkanlık yaptığı dönemde bıraktığı rakamları bile tutturamadığını iddia eden Arıtman, şöyle konuştu: "Sayın Baykal, son MYK toplantısında bize bir kamuoyu anketi açıklamıştı. Buna göre partinin oy oranı yüzde 28,7'ydi. Şimdiki sonuç, eskiye oranla düşük kaldı. Kemal Kılıçdaroğlu partinin başına geldiğinde, esen rüzgârın da etkisiyle yüzde 32–33 oy oranına ulaşmıştık. Kendisi, hedefinin yüzde 40 olduğunu söylemişti."

Genel Baykan Kılıçdaroğlu'na, 'oy oranı yüzde 30'u geçemezse istifa ederim' sözünü hatırlatan Arıtman, "Hattâ bir ara yüzde 40 çıtası koyup bu oranı yakalayamaması halinde ekibiyle birlikte bırakacağını söylemişti. Manzara ortada, sözlerini tutsun ve partideki görevinden istifa etsin." diyerek istifa çağrısını yineledi. Arıtman, kurultay için imza kampanyası başlayabileceğini ifade etti.

CHP İzmir eski İl Başkanı Kemal Karataş da Deniz Baykal'ın CHP'yi iktidar yapamadığı iddiasıyla Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa getirildiğini ifade etti. İddiasını gerçekleştiremeyenlerin istifa etmesi gerektiğini savunan Karataş, "Yeni CHP, başarısız olmuştur. İzmir'de AK Parti ile makas kapandı. Sahillerde de geriye düştü. İnat ederek kendini başarılı göstermeye çalışan yöneticiler istifa etmelidir. Kurultay toplanmalı, yeni bir örgüt yapısı ortaya çıkarılmalıdır." açıklamasında bulundu.

Karataş, milletvekili sayısının artmasını seçim sistemine, oy oranındaki artışı ise yeni seçmene bağladı: "Sayın Kılıçdaroğlu, ekibiyle birlikte görevi bırakmalıdır. CHP'yi iktidar yapacağına söz verdi. Şimdi seçmen sayısının artmış olmasıyla 3,5 milyon oy fazla almasının arkasına sığınamaz. AKP de oyunu 5 milyon arttırmıştır. Kılıçdaroğlu, AK Parti'ye geriletseydi başarı sayılırdı. Baykal'a 'Bırakmıyor' diyorlardı, bu da bırakmıyor. 'Ben başarısız oldum, bırakıyorum' demelidir." diye konuştu.

Eski İl Başkanı Ekrem Bulgun da ortada bir başarı göremediğini dile getirdi. CHP'de artan oyların DYP kökenli olduğunu savunan Bulgun, şöyle konuştu: "Türkiye çapında başarı yok. Oylarımız artmış, seçmen sayısı artmış. Kurultay söylentileri duyuyorum. 'İmza toplayacağız' diyenler var. Kim organize edecek bilemiyorum."

CHP’de muhalif kanat Kılıçdaroğlu’nu başarısız buldu

CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na muhalif isimler 12 Haziran Genel Seçimleri'nde alınan yüzde 26 oy oranını hayal kırıklığı olarak değerlendirdi. Kılıçdaroğlu yönetimini başarısız bulan CHP'li Mustafa Özyürek, "Parti daha iyi bir oy almalıydı. Fakat maalesef 2009'da elde ettiği oy oranının altında kaldı." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun yüzde 26 oy oranını başarı olarak gördüğünü vurğulayan Özyürek, "Zannediyorum kendilerinin ve Merkez Yönetim Kurulu'nun bir kurultay talebi olmayacaktır. Çok üzgünüm, çünkü seçimlerde örgütlerin yer almadığı bir milletvekili listesi ile karşı karşıya kaldık. Bununla ilgili örgütler gerekli değerlendirmeleri yapıp aralarında imza topladıkları takdirde kurultaya gidilebilir." ifadelerini kullandı.

CHP'nin eski milletvekillerinden Esfender Korkmaz da Kemal Kılıçdaroğlu'nun 12 Haziran seçimlerinde başarı elde edemediğini savundu. Bunu AK Parti'nin yüzde 50'yi bulan oy oranına bağladı. Korkmaz, "Bakın nüfus artıyor. Kılıçdaroğlu, 2009'a göre karşılaştırma yapmıyor, 2007'ye göre yapıyor. Biz, 2009 Yerel Seçimleri'nde yüzde 27,8 oy aldık. Gelinen aşamada İstanbulda 7 puan geriledik. Dolayısıyla olay CHP'de bitiyor, Kılıçdaroğlu'nda değil." yorumunu yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun parti örgütünü dışladığını öne süren Korkmaz, bu durumun hedeflerin yakalanmasını engellediğini kaydetti. Korkmaz, "Kendisi yüzde 40 hedef koydu. Bunun yanında arada çok makas olursa istifa edeceğini taahhüt etti. 40 ile 26 arasında tam 14 puan fark var. Bu önemli, muhakkak toplumda soru işaretlerine sebep olacaktır." dedi. CHP'li Esfender Korkmaz sözlerine şöyle devam etti.

"Maalesef yeni CHP tutmadı. Toplumdan gereken ilgiyi ve karşılığı görmedi. Parti vakit kaybetmeden hakiki hüviyetine dönmelidir, çünkü bir insanın yahut bir grubun kafasındaki siyasi teşekkül değildir. Dün Kemal Kılıçdaroğlu, sonuçları kısa zamanda masaya yatıracağını belirtiyor, başarıları ve başarısızlıkları göz önünde bulundurup, gerekeni yapacağını aktarıyor. Ama başarı ve başarısızlığın kendinde olduğunu bilmiyor."

Korkmaz, CHP'nin bir vizyonu ve misyonu olduğunu vurgularken de kurultaya örgütün karar vereceğini ifade etti.
Ay yazık ya kıyamam o adam okdr masum suratlı ki böle yazık be üstüne çok gitmesinler Big Grin