:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kerebiç
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Kerebiç


Malzemeler:

  • 3 çorba kaşığı irmik
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 200gr. tereyağı (oda ısısında)
  • 1 çay bardağı mısırözü veya zeytinyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3-4 su bardağı arası un
  • içine:
  • 1 su bardağı kadar ceviz veya yeşil fıstık içi
  • 2-3 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 çay kaşığı tarçın


Yapılışı:

Tereyağı ve pudra şekerini alıp mikserle krema gibi olana kadar çırpın.
Sıvıyağı ekleyip karıştırın.
Yumurta sarılarını tek tek ekleyip tekrar çırpın.
Kabartma tozunu 3 su bardağı unla eleyip karışıma ekleyin ve elinizle yoğurun. Yeterince un ilavesiyle orta yumuşak bir hamur elde edin.
İç malzemeleri mutfak robotundan geçirip karıştırın.
Cevizden iri parçalar koparıp elinizde açın ve 1 tatlı kaşığı kadar içten koyun. Tekrar poğaça gibi kapatıp uç kısımlarını alta getirin. kalıbınız varsa yerleştirip bastırarak yağlı tepsiye hafif burarak çıkartın ve yerleştirin.
Kalıbınız yoksada sade poğaça şekli verebilirsiniz.
Tüm hamur bittikten sonra 170C dereceli fırında üstü kızarana kadar pişirip pudra şekeri serperek servis yapın.