:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Yağlama (Kayseri Mutfağı)
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
yemek4481deryadanlezzetler_kay3%5B1%5D.jpg

HAMUR İÇİN:
5 su bardağı un
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı maya
1 tatlı kaşığı tuz
Yeterince ılık su

SOS İÇİN:
250 gr kıyma
2 büyük soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
100 gr margarin
2 adet sivri biber
Kırmızı biber
maydanoz

YAPILIŞI:
Kuru maya un ile karıştırılır. Sonra diğer hamur malzemeleri katılıp yumuşak bir hamur yapılır.15-20 dakika bekletilir. Hamurdan bezeler alınıptabak büyüklüğünde açılıp yağsız teflon tavada pişirilir. Bir tavada kıyma soğan biber ve maydanoz kavrulur. İçerisine salça eklenip karıştırılır. 1 çay bardağı kaynamış su eklenip biraz pişirilip ateşten alınır.Bir tepsiye ekmek konur.Üzerine karışımdan sürülür. Aynı işlem harç bitene kadar devam eder.Üçgen şeklinde dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.

Servis Önerileri:
Üzerine sarımsaklı sos ilave edebilirsiniz.

Püf Noktaları :
Her bir bazlama parçasına arasına yapılan sos ayrı ayrı sürülür ve en son 4 parcaya ayrılır.