:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Ekşili Patlıcan Dolması
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
images?q=tbn:ANd9GcTCmQp80oW-oXrMUKMQKmP...9U9OqYAI-w

Malzemeler

1 Kg Dolmalık Patlıcan

1.5 Su Bardağı Dolmalık Pirinç

3 Domates

3 Acı Sivribiber

1 Soğan

1 Demet Maydanoz

1/2 Su Bardağı Zeytinyağı

2 Su Bardağı Su

Karabiber, Nane, Tuz

Sos malzemesi:

4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

2 Limonun Suyu

1 Tatlı Kaşığı Nane

10-12 Diş Sarmısak

1 Çay Bardağı Su



Yapılışı
Patlıcanları oyup tuzlu suda 10-15 dakika bekletin. Pirinci yıkayıp suyunu süzün. Soğan, maydanoz, soyulmuş domates ve sivribiberleri küçük küçük doğrayın. Zeytinyağı, pirinç, domates, 3 maydanoz, biber, soğan, tuz ve baharatı karıştırın. Patlıcanları hazırladığınız karışımla doldurup 1 dilim domatesle kapatın. Tencereye dizip suyunu ilave edin. Bir tutam tuz ekleyip ağır ateşte 20-25 dak. pişirin. İri dövülmüş sarımsakları 4 çorba kaşığı zeytinyağı ile 1-2 dakika kavurun. 1 tatlı kaşığı nane ekleyip kavurmaya devam edin. Limon suyu ve 1 çay bardağı su ekleyip bir taşım kaynatın. Dolma pişince üzerine hazırladığınız naneli gezdirip 4-5 dakika daha pişirin. Arzunuza göre ılık veya soğuk olarak servis yapın.