:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Vişneli Muhallebi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
2 litre süt
  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 1virgul.gif5 su bardağı toz şeker
Vişne şekerlemesi için
  • 1 kutu (500 gr.) dondurulmuş vişne
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 dolu tatlı kaşığı mısır nişastası
Üzeri için
  • Hindistan cevizi
Yapılışı
  • Önce iki litre sütü derin bir tencereye alın.
  • Bir su bardağı pirinç unu ve 1virgul.gif5 su bardağı toz şekeri ekleyip sürekli karıştırarakvirgul.gif orta ateşte muhallebi kaynayıp da kıvamı yoğunlaşmaya başlayana kadar pişirin.
  • Sonrasında muhallebiyi üzerlerinde birer parmak boşluk kalacak şekilde kuplara paylaştırın ve soğumaya bırakın.
  • Bu aradavirgul.gif dondurulmuş vişneleri sudan geçirip iyice çözülmesini sağlayın ve süzün.
  • Vişneleri küçük bir tencereye alarak 1 çay bardağı toz şekerle karıştırın ve suyunu bırakıp kaynayana kadar orta ateşte pişirin.
  • Daha sonra bu karışıma 2 dolu tatlı kaşığı mısır nişastasını ekleyerek topaklanmasına izin vermeyecek kadar hızlı karıştırıp kıvamını koyulaştırın.
  • Vişne şekerlemesini ateşi kısıp bir süre karıştırarak pişirdikten sonravirgul.gif biraz ılıtın.
  • Kuplara paylaştırdığınız muhallebilerin üzerini kaplayacak şekilde her birine vişne şekerlemesini yayın ve üzerine bol miktarda hindistan cevizi serpin.
  • İyice oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyun ve birkaç saat bekletin.