:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: 28 Şubat'a Bir Gün Kala
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Ölüm Tarihindeki Büyük Tesadüf

Necmettin Erbakan, 28 Şubat 1997 tarihindeki MGK toplantısının ardından yaşanan süreçte Başbakanlığı bırakmak zorunda kalmıştı. Erbakan 28 Şubat'ın 14. yıldönümüne 1 gün kala hayatını kaybetti.

Necmettin
Erbakan'ın uzun süren siyasi hayatında en önemli başarısı 24 Aralık 1995 seçimlerinde Genel Başkanı olduğu Refah Partisi'ni sandıktan birinci parti olarak çıkarmasıydı.

Erbakan, Seçim kazanan partinin genel başkanı olarak hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'den aldı. Anap ve DYP ile yaptığı hükümet kurma görüşmeleri olumsuz sonuçlanan Erbakan görevi Demirel'e iade etti.

Anap ve DYP'nin kurduğu hükümet fazla uzun sürmeyince bu kez tekrar hükümet kurma çalışmalarına başlayan Erbakan DYP ile siyasi tarihe Refahyol hükümeti olarak geçecek koalisyon hükümetini kurdu.

28 Haziran 1996 tarihinde Başbakanlık koltuğuna oturan Necmettin
Erbakan, 28 Şubat 1997'de "post modern darbe" olarak nitelendirilen MGK toplantısı sonrasında alınan kararlar ile önce başbakanlık görevini koalisyon ortağı Çiller'e devretmek istemiş ancak Cumhurbaşkanı Demirel'in hükümet kurma görevini Anap Lideri Yılmaz'a vermesiyle iktidarı bırakmak zorunda kalmış, kendisine siyasi yasak getirilmiş ve bir daha partisi Meclis'e girememişti.

Partisi daha sonra güç yitirmiş ve bölünmüştü. Ve
Erbakan'ın bu darbeden tam 14 yıl sonra yine aynı tarihten bir gün önce yaşamını yitirmesi çok manidar olarak değerlendirildi.