:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: 28 Şubat Sürecini Tetikleyen Diyalog
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Necmettin Erbakan, 28 Şubat 1997 tarihindeki MGK toplantısının ardından yaşanan süreçte Başbakanlığı bırakmak zorunda kalmıştı. Erbakan 28 Şubat'ın 14. yıldönümüne 1 gün kala hayatını kaybetti.

Necmettin
Erbakan'ın salı günü İstanbul'da defnedilecek cenazesi için gözler iki isme çevrildi.

DEVLET TÖRENİ YAPILMAYACAK

Necmettin
Erbakan'ın cenazesi, salı günü İstanbul'da Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Zeytinburnu'ndaki Merkez Efendi Mezarlığı'ndaki Aile Kabristanında toprağa verilecek. Erbakan'ın en yakın dava arkadaşlarından olan Oğuzhan Asiltürk, Erbakan'ın ölmeden önce kendilerine devlet töreni istemediğini söylediğini açıkladı. TBMM başkanı Mehmet Ali Şahin de Sadet Partisi genel merkezine yaptığı taziye ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada "Sayın Erbakan'ın son isteği yerine getrilecektir" diyerek devlet töreni yapılmayacağını teyit etti.

GÜLEN VE KADDAFİ CENAZEYE GELECEK Mİ?

Necmettin
Erbakan'ın salı günü Fatih Camii'nde düzenlenecek cenaze törenine onbinlerce kişinin katılması bekleniyor. Yurdun dört bir yanından gelecek Saadet Partililerin yanısıra, Avrupa'dan da çok sayıda gurbetçinin cenaze töreni için Türkiye'ye gelmesi bekleniyor. Öte yandan İslam ülkelerinden de pek çok dini önderin, siyasi temsilcilerin ve devlet adamının da cenaze törenine gelmesi bekleniyor.

28 Şubat döneminde hakkında açılan dava nedeniyle
ABD'ye yerleşen Fethullah Gülen, yargılandığı davadan beraat etmiş ve Yargıtay tarafından bu karar onanmıştı. Bu durumda Gülen'in Türkiye'ye dönüşünün önünde yasal bir sakınca kalmamıştı. 2007'de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce Türkiye'ye döneceği yönündeki söylentiler üzerine Fethullah Gülen, Türkiye'nin henüz buna hazır olmadığını söyleyerek gelişini ertelemişti.

Şimdi kendisinin de bir 28 Şubat mağduru olduğunu söyleyen Gülen'in, bir başka 28 Şubat mağduru Necmettin
Erbakan'ın cenazesine gelip gelmeyeceği merak ediliyor.

KADDAFİ
Erbakan'A NEDEN FIRÇA ATTI

28 Şubat sürecini tetikleyen diyalog

Kaddafi'nin Erbakan
'a Çadır Eziyetinin Sırrı Neydi?

Erbakan'ın Başbakanlık koltuğunu kaybetmesine neden olan olaylar arasında Libya'da yaşanan bu 'Çadır Krizi' de gündeme gelmişti.

Necmettin
Erbakan, Başbakanlığı'nın 3. ayında Libya'ya gitti. Erbakan ve Kaddafi, Trablusgarp'ta çöle kurulmuş çadırda basın açıklaması yaptı. Kaddafi "Türkiye'nin geleceği NATO üyesi olmakta, Kürtlere eziyet çektirmekte değildir. Ortadoğu'daki güneşin altında Kürt milleti de yerini almalıdır. Kürdistan kurulmalıdır. Ayrıca Türkiye'nin uyguladığı dış politikadan genel olarak memnun değiliz. Çünkü düşmanımız olan siyonist İsrail'le ilişki içindesiniz. Türkiye iradesini kaybetmiştir, işgal altındadır" dedi.

Erbakan ise şu karşılığı verdi: "Libya ile Türkiye kardeş ülkedir. Teröristler bilhassa Kürt kardeşlerimizi katlediyor. Bunların temel zihniyeti ateist ve komünist zihniyettir. Kökleri dış kaynaklıdır.' Türk basınına Erbakan'ın Kaddafi'den fırça yediği şeklinde yansıyan görüşme aylarca tartışıldı. Ziyaret 28 Şubat postmodern darbesini tetikledi...