:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Ya sabr
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Bu ismi bilen her müslümanvirgs.gif karşılaştığı zorluklara sabredip sebat göstermelivirgs.gif çevresine sabırlı olmayı tavsiye etmeli ve sabırda ileri gitmelidir. Müslümanvirgs.gif kendisine eziyet veren ve kötülük yapanlara sabretmeli ve ani tepki vermekten kaçınmalıdır. Bilmelidir kivirgs.gif Yüce Allah sabredenleri sever ve Ovirgs.gif daima sabredenlerle beraberdir.

Her müslüman Allah'tan başkasına dönüp bakmamalıvirgs.gif yalnız O'ndan yardım dilemelivirgs.gif sadece O'ndan korkmalı ve ümit ertmelivirgs.gif bir zararın defi veya bir hayrın gelmesini yalnız O'ndan dilemelidir. Bilmelidir ki Allahvirgs.gif dilediğine zarar verir dilediğine de yarar sağlar. Yüce Allahvirgs.gif hoşnut olduğu fiilleri de sabredilecek zorlukları dayaratmıştır. Öfkesindenvirgs.gif rıza ve hoşnutluğundan sığınılan tek varlık O'dur. Bu yüzden Peygamber Efendiimiz (s.a.v) şöyle dua etmiştir:


* "Ey Allah'ım Senin öfke ve kızgınlığından rıza ve hoşnutluğuna sığınırım. Cezalandırmandan bağışlamana sığınırım. Senden yine sana sığınırım"

arkadaşlarım bu güzel ismi şerifin bizlere sağlayacağı hikmet ve faziletleri düşünerek çekelim...başlıyoruz..


[SIZE=4]ya sabr [/SIZE]