:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: İslam dininde sabır
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Habbâb (r.a.) şöyle anlatır:

Bir gün Resulullah Aleyhisselâm'ı Kabe'nin gölgesinde dinlenirken gördük. "Ya Resulullah! Çektiğimiz şu işkencelerden dolayı Allah'a dua etmeyecek misin?" dedik.

Bunun üzerine hemen doğrulup oturduvirgs.gif benzi kızarmıştı. Şu cevabı verdi:

"Sizden önceki ümmetler içinde öyle kimseler vardı kivirgs.gif inancı sebebiyle yere çukur açılırvirgs.gif sonra bir testere getirilip başının ortasına konurvirgs.gif vücudu ikiye bölünürdü de yine dininden dönmezdi.

Öyleleri vardır kivirgs.gif dininden dönmesi için vücudu demir taraklarla taranırvirgs.gif bütün derileri ve etleri kemiklerden ayrılırdı davirgs.gif bu işkence yine onu dininden döndüremezdi.

Sabredin! Allah'a yemin ederim kivirgs.gif O bu dini tamamlayacakvirgs.gif hedefine ulaştıracaktır. Öyle ki San'a'dan Hadramevt(Yemen'de bir bölge)'e gitmek isteyen bir kimse Allah'tan başka hiç kimseden korkmaksızın emniyet içerisinde gidecekvirgs.gif koyunu için sadece kurttan korkacaktır. Fakat siz acele ediyorsunuz!

"Hatırlayın o zaman kivirgs.gif biz sizi Firavun hanedanından kurtarmıştık. Onlar size işkencenin en kötüsünü yapıyorlardı; oğullarınızı öldürüpvirgs.gif kadınlarınızı sağ bırakıyorlardı. Bütün bunlardavirgs.gif Rabbinizden size büyük imtihan vardı." (Araf-141)
Sabredene ne mutlu