:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kurban Kesilirken Okunacak Dua
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Kurban Nasıl Kesilir?

Kurban kesmek dinen zengin sayılan her Müslüman’a vaciptir. Kurbanların bayramın üç gününde kesilmesi lâzım gelir. Kurbanvirgs.gif devevirgs.gif sığır mandavirgs.gif koyun ve keçiden kesilir. Devenin beş seneliğivirgs.gif sığır ve mandanın iki seneliğivirgs.gif koyun ve keçinin bir seneliği veya cüsseli ve gösterişli olmak şartıyla altı aylığı kurban edilebilir. Tavuk ve horoz gibi hayvanlardan kurban olmaz.

Kurban kesilirken kıbleye çevrilir. Eziyet etmeden sol yanı üzerine yatırılır ve:

اَلَّهُمََّ اِنِّى وَجََّهْتُ وَجْهِىَ لِلََّذِى فََطَرَ السَّمَوَاتِ وَاْلاَرْضَ حَنِيفاً وَمَا اَنَا مِنَ الْمُشْرِكِينَ اَللهُ اَكْبَرُ اَللهُ اَكْبَرُ لاَ اِلَهَ اِلاََّ اللهُ وَاللهُ اَكْبَرُ اَللهُ اَكْبَرُ وَلِلَّهِ الْحَمْدُ
Allâhümme innî veccehtü vechiye lillezî fetara’s-semâvâti ve’l-erda hanîfen ve mâ ene mine’l-müşrikîn duası okunur. ve:
“Allâhü ekber Allâhü ekber lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekbervirgs.gif Allahü ekber Allahü ekber ve lillâhi’l hamd” diye 3 kere tekbir getirilir. Tekbir bitince:
“Bismillahi Allahü ekber” diyerek bıçağı çeker ve kurbanı keser kurban kesilince kurban kesen Allah rızası için iki rekat namaz kılar. Namazdan sonra:
“Allahümme inne salâti ve nüsükî ve mahyâye ve memâtî lillahi rabbi’l-âlemîne lâ şerike leh” diye dua eder. Mevla’mız onun ibadetini inşallah kabul eder.
Bütün Müslümanlarvirgs.gif arefe günü sabah namazından itibaren farz namazlardan sonra bayramın dördüncü günü ikindi namazının sonuna kadar şöylece tekbir getirirler. Ve bu tekbirleri getirmek vâciptir.

Allahü ekber Allahü ekber lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber allâhü ekber ve lillâhi’l-hamd.” Buna teşrik tekbiri denir.