:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Çarptığı çocuğu hastaneye götürmek için polise yalvardı
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Yaralı çocuğun kan kaybettiğini görünce ağlayan sürücüvirgs.gif “Ambulans gecikebilirvirgs.gif hemen hastaneye götürelim” dedi ama polisler buna izin vermedi. Ambulansla hastaneye götürülen çocuk yaşam savaşı veriyor.

İstanbul Ümraniye’de TEM Otoyolu’nda karşıdan karşıya geçmek isteyen ilköğretim öğrencisi 11 yaşındaki Büşra Uyarvirgs.gif hızla gelen otomobilin çarpmasıyla ağır yaralandı.

Gözaltına alınan sürücü Bilgin Ekşi başından kanlar akan baygın haldeki Büşra’yı hastaneye götürmek için gözyaşı dökerek polislere yalvardı. Ancak polisler bunun doğru olmadığını belirterek ambulansın bekleneceğini söyledi.

POLİSİN TAVRI DOÄžRU
Kazadan yaklaşık 40 dakika sonra gelen ambulansla Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Büşra’nın beynin kanaması geçirdiği anlaşıldı. Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altına alınan Büşra’nın hayati tehlikeyi atlatamadığı açıklandı.

112 İstanbul İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Metin Arslanvirgs.gif kazaya neden olan sürücünün ısrarına rağmenvirgs.gif polisin “Yaralıya 112 müdahale edebilir” demesinin doğru olduğunu söyledi. Prosedür gereği yaralıyı hastaneye götürmesi gerekenin 112 Sağlık Hizmeti olduğunu belirten Dr. Arslanvirgs.gif şunları söyledi:

“Kazaya neden olan kişi iyi niyetle hastayı alıp hastaneye götürmek isteyebilir ancak; boyunvirgs.gif kafavirgs.gif omur ve karın içi travma görünen vakalar için değildir. Hastayı alıp götürürken yapılacak yanlış nakil tüm vücutta felce neden olabilir. Bu gibi durumlarda tüm sorumluluk yalnızca olaya müdahale etmekle görevli olan sağlık ekibindedir.”