:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Ardahan’da inşaat kazısında toplu mezar çıktı
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
ARDAHAN merkez Karagöl Mahallesinde yaptırılacak bir apartmanın temel kazısı sırasında toplu mezar ortaya çıktı. Cumhuriyet Savcılığı kazıyı durdurduvirgs.gif toplanan iskeletlervirgs.gif Adli Tıp Kurumuna gönderilecek. Askeri bot ve elbiselerin bulunduğu toplu mezarınvirgs.gif Ermeni katliamına uğrayan Türklere ait olduğu ihtimali üzerinde duruluyor.

Karagöl Mahallesivirgs.gif Lise Caddesi üzerinde ev yapılmak için başlatılan kazı çalışmasını sürdüren iş makinasıvirgs.gif iki metre derinliğe girdiğinde toplu mezara ulaştı. Çok sayıda insan iskeletinin bulunması üzerine durum Cumhuriyet Savcılığına bildirildi. Cumhuriyet savcısıvirgs.gif kazı yerine gelerek inceleme yaptı. Daha sonra polis ve belediye görevlilerivirgs.gif iskeletleri topladı. İskeletlerden alınan örnekler Adli Tıp Kurumuna gönderilecek.

Mahalledeki bazı yaşlı vatandaşlar ise toplu mezarın Ermeniler tarafından katledilen Müslümanlara ait olduğunu söylediler. Bazı vatandaşlar ise kazı yapılan alanın daha önce şehitlik olduğunu öne sürdüler.