:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Güneşi Kandırın
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Kızgın kumlardan serin sulara atlamadan önce hayatınızı kurtaracak tavsiyeleri sizin için derledik.
977ECB5746F621ECF3E7CA4412E6.jpg
Güneşi Kandırın



Plajda
Güneşin altında geçirdiğiniz 30 dakikacık bile kaşınma, mide bulantısı ve baş dönmesi gibi belirtilere neden olabilir. Ayrıca, antibiyotik ilaç tedavisi görüyorsanız cildiniz normale oranla daha hassas olacağından bu etkilere daha fazla maruz kalabileceğinizi de hatırlatalım.
Tavsiyemiz:
Bol bol balık yiyin. Manchester Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre; somon gibi yağlı balıklarda bulunan yağ asitleri, güneş yanığı oranını azaltıyor.
Trafikte
Yazın trafikte kalmak zaten yeterli bir işkence. Ancak yapılan araştırmalar, otomobil konsolundaki plastiğin ve döşemelerdeki kimyasal maddelerin, sıcak altında ‘polibrominat difenil eter’ (polybrominated diphenyl ether) adlı hafızayı zayıflatan ve karaciğere zarar veren ölümcül bir toksin salgıladığını ortaya çıkardı.
Tavsiyemiz:
Otomobilinizi gölgeye park edin. Bu sayede hem otomobilinizin zehirli maddeler salgılamasını önler hem de boyanızın ömrünü korumuş olursunuz.
Koşarken
Aşırı sıcaklarda kendinizi zorlarken çok fazla su içmek, kanınızdaki sodyum yoğunluğunun azalmasına ve elektrolit dengesinin bozulmasına neden olabilir. Belirtileri ise mide bulantısı, kusma, ishal ve baş ağrısı, yani güneş geçmesidir.
Tavsiyemiz:
Vücudunuzdaki sıvı akışını kontrol altına alın. Penn State Üniversitesi’ndeki fizyolog Larry Kenney egzersizden önce ve sonra tartılmanızı öneriyor. Çünkü kaybettiğiniz her kilo aslında vücudunuzdan su eksildiği anlamına gelir.
Arkadaşınızın mangal partisinde
Bira, güneş ve biraz futbol... İşte size kalp krizi için ideal ortam. Bu koşullar altında kalırsanız vücudunuzdaki kan akışı değişir ve kan organlardan çok cildinize doğru akmaya başlar. Ardından baş ağrısı, mide bulantısı ve baygınlık hissi gelir.
Tavsiyemiz:
St. Cloud State Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre; vücudunuzun kaybettiği suyu geri almasını istiyorsanız bol bol su içmek yerine beslenme programınızda protein, karbonhidrat ve sodyuma yer vermeniz yeterli olacaktır.
Tenis oynarken
Güneş ışınlarında bulunan ozon adlı oksidan madde, asfalt ile otomobil lastiklerinin erimesinden sorumludur ve aynı şeyi akciğerlerinize de yapabilir. Akciğerinizdeki bronşçuklar iltihaplanır ve bu yüzden de burnunuzu çekip bol bol öksürmek zorunda kalırsınız.
Tavsiyemiz:
Hava durumunu takip edin. Siz en iyisi tenis maçlarınızı ya sabah 9’dan önce ya da akşam 6’dan sonraya ayarlayın; çünkü güneş ne kadar tepedeyse o kadar zararlıdır.