:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kariyerinizde Çığır Açın
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
1 Asla ama asla ofis içerisinde ve yemek saatlerinde ağır, yağlı yiyecekler yemeyeceğim. Ne kadar yavan gelse de öğünlerimi biraz balık biraz da salatayla geçiştirerek, aralarda da diyet bisküvilerden atıştırarak formumu koruyacağım.
2 Etrafımdakileri çok iyi tanıyacağım ve onlara isimleriyle hitap edeceğim ve takma isimler kullanmayacağım.
3 İş için katıldığım hiçbir davette gereğinden fazla içip ortamı kendime ve etrafımdakilere zehir etmeyeceğim.
4 Ofis içerisindeki hiçbir eğlenceli ve dolayısıyla da içkili olabilecek ortamda kendimi kaybetmeyeceğim.
5 Bayan iş arkadaşlarıma karşı daima “iş arkadaşlarım” gözüyle bakacağım. Ofis içerisinde kariyerime helal getirecek hiçbir ilişki yaşamayacağım.
6 E-posta atarken aynı iletiyi 10 kişiden fazlasına göndermeyeceğim (işimin bu olması durumunda tolerans olabilir). Onlara küçük ve sevimli oldukları düşüncesine her an meyledebileceğim smiley ikonları (bazıları gerçekten çok iyi) ya da :=)) gibi şeyler eklemeyeceğim. Gereksiz yere duygu uyandırmaya çalışmak, iş dünyasında hoş karşılanabilecek bir şey olmasa gerek diye düşüneceğim.
7 Ofiste benden daha iyi olan, çalışan insanların başlarına bir şey gelsin diye kendimi harap etmeyeceğim. Ben daha fazla çalışacağım ve onları işimle döveceğim. Kimseyi kıskanmayacağım.
8 Ofisteki erkek arkadaşlarımla konuşurken “ağğbii”, “oğlum”, “baba” (asla) gibi kelimeleri hitap için kullanmayacağım. Ofisi mahalleme veya herhangi bir mahalleye döndürmeyeceğim.
9 Hiç kimsenin bilmediği film ve spor dallarından dakikalarca hava atmak için bahsetmeyeceğim. Konusu olacak bir iki cümle söyleyeceğim, gerisi diğerlerine kalacak.
10 Hafta sonu için ofis arkadaşlarımla plan yapmayacağım. Hatta hafta sonu ofisten kimseyle görüşmeyeceğim. Zaten beş günümü onlarla harcadığım kulağıma küpe olacak.11 Kimsenin kuyusunu kazmayacağım. Kazmaya çalışırsam da bunu o kadar iyi yapacağım ki ben bile nasıl olduğu konusunda şüphe duyacağım: “Acaba bunu ben mi yaptım yoksa çok istediğim için olaylar öyle mi gelişti?”, gibi…
12 Patronuma gereksiz yere yanaşmayacağım. Onunla aramdaki ilişkiyi sıkı tutacağım ama sadece iş konusunda.
13 Bilmediğim hiçbir şeyin üzerine atlamayacağım, yorum yapmayacağım. “Bilmemek ayıp değildir; ancak biliyormuş gibi yapmak çok büyük ayıptır ve anlaşılırsa sonum olur.” KİY düsturunu aklımdan çıkarmayacağım.
14 Ofiste zamanımın büyük çoğunluğunu internette sörf yaparak ya da Facebook’ta sağa sola savrularak geçirmeyeceğim.