:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Cepten internetteki tehlike!
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[url=http://i.imgur.com/9e54V.png][/url][ATTACH=CONFIG]2432[/ATTACH]Berlin Institute of Technology Üniversitesi ’nde okuyan ve bilgisayar güvenliğiyle ilgili çalışmaları bulunan Collin Mulliner isimli öğrenci, bazı servis sağlayacıların web sitelerine gönderilen kullanıcı bilgisini yeniden biçimlendirdiğini ve kullanıcıların cep telefonu numarası gibi bazı özel bilgilerinin de bu web sitelerine gönderildiğini açıkladı.
Kendini cep telefonu hacker’ı olarak da tanımlayan Mulliner, bu bilgilerin kendi web sayfasına olan giriş kayıtlarına göz atarken dikkatini çektiğini belirtti. İncelediği log (giriş) kayıtlarında bazı numaraların bulunduğunu belirten Mulliner, bu numaraların web sayfasını ziyaret eden kullanıcıların cep telefonu numarası olduğunu fark etti.
Operatörlerin neden böylesine özel bir bilgiyi web sayfalarıyla paylaştığına anlam veremediğini ifade eden Mulliner, web sitelerinin telefon numaraları sayesinde ziyaretçilerini daha yakından takip edebildiğine ve telefon numaralarını reklam amaçlı kullanabildiğine dikkat çekti.
Kaynak:haberturk.com