:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Çocuk Avutma Sanatı..
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
DİNLEYİN!!!

Erişkinlerin bazı günler kendilerini sebepsiz de olsa mutsuz hissettiğini hatırlatan uzmanlar, aynı durumun çocuklar için de geçirli olduğunu belirterek, mutsuzluğun geçici olduğunu anlayamayan çocukların avutulması için sevgi dolu bir dinleyiciye ihtiyaçları bulunduğuna dikkat çekiyorlar.

İÇİNE KAPANIR

Mutsuz çocuğun dikkatini başka bir yöne çekmeye çalışmanın olumsuz bir yaklaşım olduğunu kaydeden uzmanlar, “Uzun vadede bu tür tepkiler çocuğun problemleri ile ailesine rahatsızlık verdiğini düşünmesine ve sonuçta problemleri içine atıp duygularını gizlemesine sebep olacaktırcak dedi.

ÇÖZÜMÜ GÖSTER

Çocukların optimist bir düşünce tarzına ihtiyaçları olduğuna dikkat çeken uzmanlar, onlara problemlerinin çözümlerinin olduğunu göstermemiz gerektiğine işaret ediyor. Her yaşta çocuk için uygun avutma metodları bulunduğunu vurgulayan uzmanlar bu konuda annelere büyük görev düştüğünü ifade ediyorlar.

UZMANLARDAN ÇOCUK YETİŞTİRME TAVSİYELERİ:

0-2 YAŞ

En küçük çocuklarda bile sadece kucağa almakla yetinmeyin, avutucu sözler söyleyerek sakinleştirmeye çalışın.

3-5 YAŞ

Bu yaşta en önemlisi öncelikle iyi bir dinleyici olmaktır. Çocuğunuzun üzüntüsünü geçiştirmeye çalışmayın ona hak verdiğinizi ve kendisini dinlediğinizi anlasın.

12-16 YAŞ

Çocuğunuz görünüşte yardım almak istemese de onunla konuşmayı deneyin ama asla zorlamayın.

6-11 YAŞ

Çocuğunuzun problemlerine kulak verin ama asla konuya karışmayın. Çocuğunuzun özgüvenini ancak problemlerini kendisinin çözmesini sağlayarak geliştirebilirsiniz.