:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Makyajda Gölgeleme Tekniği
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Günümüzde göz farlarından göz kalemlerine kadar tüm ürünlerde geniş bir renk skalasını yakalamak mümkün oluyor. Ürünleri renkleri ve malzemeleri birlikte kullanarak yapılabilecekler ise hayal gücünüze bağlı!

E373D4C5395A04991CD6AAF6FFF6.jpg

Tüm malzemeler için de farlar bize sonsuz olasılık sunar. Renk malzemenin niteliği ve sürme şekline göre bin bir çeşit anlam oluşturabilirsiniz.
Gözlerinizi öne çıkarmak istediğinizde açık renkleri kullanın sonra koyu tonlarla çerçeveleyin. Tam tersi yoğun renkler bir bölgeyi arkada gösterir bu nedenle genelde kirpiklerinizin üzerinde hatta ve göz kapağı çizgisi üzerinde kullanılır.
Gözlerinizin şeklini belirginleştirmek için eye-liner vazgeçilmezdir. Doğal bir görünüm için doğal renklerde hafif ince bir çizgi çekebilir ya da yoğun siyah bir göz kalemiyle çarpıcı bir etki yaratabilirsiniz.

Farklı uçlara ve fırçalara sahip çeşitli şeklerde sürme kalemleri vardır. Bir göz kaleminin düzgün çizgisini ya da bir farın dumanlı hattını veya likit sürme kalemi ile yapılacak detaylı bir uygulamayı tercih edebilirsiniz.
Genellikle pastel renkler dikkati gözlere çeker ve tazelik verir. Parlak renkler de dikkati gözlere çeker ve parlaklık verir. Aynı rengin iki tonunu kullanmak renkleri birlikte ve eşleştirerek kullanmak her zaman mümkündür.

Gölge yapmak için öncelikle bir far fırçası kullanarak tüm göz kapağınızın üzerine bu alanı aydınlatmak ve üzerine süreceğiniz renge pürüzsüz bir zemin hazırlamak için açık renk bir far sürün. Sonra göz kapağınızın oyuğu üzerine orta-koyu bir renk uygulayın. Dış köşeden başlayarak içe doğru hareket edin. Burun kısmına yaklaştıkça renk hafiflesin.

Üst kirpik dibi boyunca açılı bir fırçayla orta koyulukta bir renk uygulayın. Rengi dış köşelerde yoğunlaştırın sonra hafifçe göz kapağının kıvrımına doğru çekin. Sonra da göz kaleminizi eğik tutarak kirpiklerinize mümkün olduğunca yakın bir çizgi çekin.
Eğer alt kirpiklerinize boyamak istiyorsanız sert ve kalın bir çizgi yerine yumuşak bir görünüm yakalamaya çalışın.


arap-makyaji-432-c.jpg