:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Tavuklu Bamya Corbasi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
TAVUKLU BAMYA ÇORBASI

bamyacorbas.JPG
Malzemeler:
  • 1 tavuk butu
  • 100 gr bamya kurusu
  • 1.5 çay bardağı şehriye
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • tuz
  • 2 litre soğuk su
  • yarım limonun suyu(bamyaları haşlamak için)
Yapılışı:
  1. Önce bamyalarını ipinden çıkarmadan limonlu sıcak su ile yaklaşık 10-15 dakika kadar haşlayın. İpinden çıkarın.
  2. 2 litre soğuk ile tavuk butunu 20-25 dakika kadar haşlayın ve sudan çıkarıp didin. Suyunu başka bir yere süzün.
  3. Tavuğun kaynar suyundan tencereye 1 litresini aktarın. Şehriyeyi, tavuğu ve haşlanmış bamyayı ilave edin.
  4. Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile salçayı ve kırmızı toz biberi kavurun. (ben bu sosa çok az tuz ilave ediyorum)
  5. Bu sosu tavuk suyuna ilave edin. Tuzunu istediğiniz kadar ilave ettikten sonra yaklaşık 10-15 dakika kadar kaynatın.
*Sıcak olarak limonla birlikte ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun.