:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Jöleli Meyveli Pasta
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
jolelipasta.jpg

Malzemeler:

- 6 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı un
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- limon kabuğu rendesi
Krema İçin:
- 1 yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 3 çorba kaşığı un
- yarım litre süt
- yarım küçük paket margarin (65 gr.)
- yarım paket vanilya
Üzeri İçin:
- 3- 4 şeftali, elma veya muz
- 1 paket şeftali veya muz jölesi
- 75 gr. fındık içi
- 1 fincan likörlü-şekerli su (2 kaşık şeker, 3 kaşık meyve likörü, su)

Kremanın Hazırlanışı:

Bakır bir tencerede yumurta, şeker, un karıştırılır. Yavaş yavaş süt konup pişirilir. Kaynayıp koyulaşınca ateşten alınır. Ilıyınca yağ ve vanilya katılır.

Pandıspanyanın Hazırlanışı:

Tepsi yağlanır, unlanır. Fırın yakılır.Yumurtalar ile şeker, bakır tencerede koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpılır. Limon kabuğu rendesi, vanilya, limon suyu katılıp 1- 2 kere daha çarpılır.Elenmiş un konur,karıştırılır. Tepsiye boşaltılıp orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir.Soğuyunca enine 2 veya 3 parçaya kesilir. Parçalar likörlü şekerli su ile nemlendirilir. Aralarına krema sürülerek parçalar üst üste kapatılır.En üste Hazırlanan meyveli pastanın üzerine tepsi kapatılıp bastırılır. Meyvelerin jöleye yapışması için 30- 40 dakika buz dolabında bırakılır.Sonra tepsi ılık suya birkaç kere batırılıp servis tabağına ters çevrilir.Kenarlarına krema sürülüp kıyılmış fındık yapıştırılır.
Immmmmmmmmm harika görünüyooo
Denemek Lazım ama kekini hazır aLırım Tongue

TeşekkürLer Yeşaren (: