:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Allah Yolunda Harcamak
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
254 - Ey iman edenler! Kendisinde hiçbir alış verişin hiçbir dostluğun ve hiçbir şefaatin bulunmadığı bir gün gelmeden önce size verdiğimiz rızıklardan Allah yolunda harcayın. Kâfirlere gelince onlar zalimlerdir.
261 - Mallarını Allah yolunda harcayanların durumu bir tanenin durumu gibidir ki yedi başak bitirmiş ve her başakta yüz tane var. Allah dilediğine daha da katlar. Allah'ın rahmeti geniştir. O her şeyi bilir.
262 - Allah yolunda mallarını infak eden sonra verdiklerinin arkasından başa kakmayı gönül incitmeyi uygun görmeyen kimselerin Rableri yanında mükafatları vardır. Onlara hiçbir korku yoktur ve onlar üzülmeyeceklerdir.
267 - Ey iman edenler! İnfakı gerek kazandıklarınızın gerek sizin için yerden çıkardıklarımızın temizlerinden yapın. Kendinizin göz yummadan alıcısı olamıyacağınız fenasını vermeye yeltenmeyin. Biliniz ki Allah sadakalarınıza muhtaç değildir ve hamde layık olandır.
270 - Her ne çeşit nafaka verdinizse veya ne türlü bir adak adadınızsa Allah onu kesinlikle bilir. Ve zalimlere hiçbir şekilde yardım olunmayacaktır.
271 - Sadakaları açıkça verirseniz o ne iyi olur; yok eğer onları gizler de fakirlere öyle verirseniz bu sizin için daha hayırlıdır ve günahlarınızın birçoğunun bağışlanmasına sebep olur. Bilin ki Allah her ne yaparsanız hepsinden haberdardır.
274 - Mallarını gece ve gündüz gizlice ve açıkça infak edenler yok mu işte onların Rableri katında ecir ve mükafatları vardır. Ve onlara herhangi bir korku yoktur onlar hiçbir zaman mahzun da olmazlar.
(ayetlerin hepsi bakara suresindendir.)
arkadaşlar sadece bakara suresinin son kısımlarında ki ayetler var burada. bunlar bile infak ve bu tip yardımların öneminden bahsediyor. üzerinden durulması düşünülmesi uygulanması gereken bir konu. ancak malesef islam dünyasında zengini de orta halliside zekat verip konuyu geçiştiriyor. infak gibi önemli bir konuyu es geçiyor. direnişin diğer adı infaktır . infak ila herkes eşit seviyeye gelir. zengin fakir ayrımı kalmaz. ayrıca ben sizi yine allah a davet ediyorum. gelin Allah a borç verin. en güvenilire borç verin. hayırla infakla borç verin. umulurki karşılığını alacağız
“Allâh’a güzel bir borç verecek olan kimdir? Artık Allâh bunu kendisi için kat kat arttırır. Onun için oldukça üstün ve onurlu (kerim) bir ecir vardır.” (el-Hadîd 57/11)