:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: 12 Soruda Kontörden TL'ye Geçiş
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Kontörle konuşma çağı kapanıyor, kuruş geliyor! Bilgi Teknolojileri Kurumunun aldığı kararla en geç 1 Nisan 2010 tarihine kadar tüm operatörlerin kontör sisteminden TL sistemine geçmesi gerekiyor.

Peki nedir bu Kontörden TL'ye Geçiş ?


İşte Merak Ettiğiniz Sorulara Cevaplar:


Neden böyle bir uygulama yapıldı?

Bilgi Teknolojileri Kurumu abonelerin tarife ücretlendirmelerini daha rahat anlamalarını sağlamak ve operatörler arasında tarife karşılaştırmasını daha rahat yapabilmelerini sağlamak adına TL'ye geçişi tüm operatörler için zorunlu kılmıştır. Bu uygulamayı tüm operatörler 1 Nisan itibariyle hayata geçirecek olup, teknik altyapılarını, satış kanallarını, müşteri hizmetlerini vs. yeni sisteme göre adapte etmekle yükümlüdürler. 1 Nisan itibari ile operatörler tüm ürün, hizmet ve tarife fiyatlarını TL değeri ile sunacaklardır.


Bu değişiklik için benim yapmam gereken bir başvuru var mı?

Hayır, herhangi bir değişiklik yapmanız gerekmeyecek. 1Nisan'a kadar tüm operatörler Kontörden TL'ye geçiş için gerekli olan tüm teknik altyapı hazırlıklarını tamamlamış olacaklar ve tüm abonelerini başvurusuz otomatik olarak kontör sisteminden TL sistemine geçirmek yükümlülüğündedirler.


TL ile belirtilecek yeni tarife ve yükleme fiyatlarına KDV ÖİV dahil mi? Ek vergi ödeyecek miyim?

TL ile belirtilen tarife ve kampanya fiyatlarına KDV, ÖİV dahildir, ek vergi ödemeyeceksiniz.


Tarifem, kampanyam ve diğer üyeliğim olan servisler aynen devam edecek mi?

Evet. Tarife ve kampanyalarda bugün kontör yükleyerek aldığınız avantajlardan 1 Nisan sonrası da hattınıza TL yükleyerek yararlanmaya devam edebilirsiniz, tarife değişikliği yapmanıza ya da yeni bir tarife için başvurmanıza gerek yoktur. Aboneliğiniz olan diğer servisler için ek bir işlem yapmanıza gerek olmadan yararlanmaya devam edebileceksiniz.


1 Nisan'a geçildiğinde hattımdaki kontörler ne olacak?

Kontörleriniz TL karşılığına çevrilmiş olarak hattınızda bulunacak.
100 kontör 20 TL ise kontörün birim fiyatı yani 1 kontör 20 Kuruş oluyor. Hattında 50 kontörünüz varsa bu 50x20=1000 kuruşa yani 10 TL'ye çevrilmiş olacak.

Örneğin Vodafone'da ki açıklama şöyle;

Abonelerimizin daha önce yüklemiş olduğu mevcut kontörler geçiş anında geçerli olan 1 kontörün birim fiyatı olarak belirlenen 20 kuruşla çarpılarak liraya çevrilecek ve hiçbir kayıp yaşanmadan kontörleri liraya çevrilmiş olarak istedikleri gibi kullanmaya devam edebilecekler.

Örneğin, abonenin hesabında daha önce yüklemiş olduğu kontörlerden kalan 50 kontör olsun. Değişiklik tarihi itibariyle, yani kontör yerine lira kullandığımız sisteme geçildiğinde 50 kontör o gün itibariyle geçerli olan 1 kontörün birim fiyatı 20 kuruşla çarpılarak liraya çevrilecek ve abonenin hesabında 50 kontör yerine 10 TL olacak.


Elimde yüklenmemiş kontör kartları var, 1 Nisan sonrası bunları yükleyebilir miyim?

Evet. Bu kartlar için 31 Mart 2010 tarihinde geçerli olan tavsiye edilen satış fiyatı TL tutarı olarak hattınıza yüklenecek. Örneğin elinizde 150 kontör kartınız varsa bu kartı 1 Nisan sonrası yüklerseniz hattınıza 31 TL yüklenecek.


Bayide 1 Nisan sonrası kontör kartı görürsem yükleyebilir miyim?

Evet. Bu kartları satın aldığınızda 31 Mart'ta geçerli olan tavsiye edilen satış tutarı hattınıza TL olarak yüklenecek. Örneğin 1 Nisan sonrası bayiden 150 kontör kart alırsanız hattınıza 31 TL yüklenir.


TL transfer edebilecek miyim?

Evet, yine belirli limitler dahilinde transfer yapabilirsiniz.


Kalan TL’mi nasıl öğreneceğim?

Her görüşmeniz sonrasında bu bilgi ekranınıza gelecek, ayrıca mevcutta kullanabildiğiniz kalan kontör sorgu ekranlarından kalan TL nizi öğrenebileceksiniz.


Görüşmeler sonunda nasıl bir bilgilendirme gelecek?

Her görüşme, sms, mms ve data kullanımlarınız sonrasında aşağıdakine benzer bir ekran görüntüsü ile karşılacaksınız.

Ses Görüşmeleri:
Kullanım Miktarı: 03:05:50 sn
Kullanım Tutarı: 1,30 TL
Kalan Tutar: 25,28 TL

SMS:
Adet: 1 SMS
Kullanım Tutarı: 0,40 TL
Kalan Tutar: 25,28 TL


Ben hayatıma kontörle devam etmek istiyorum, bu mümkün mü?

Hayır, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararı ile tüm mobil operatörler TL ile tarifelendirme yöntemi ile çalışacaklar.


Avans kontör değişecek mi?

Hayır, yine avans kontörden yararlanabilecek, belirlenecek bir TL tutarı kadar avans TL alabileceksiniz.