:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Dört gün sonra aynı manzara
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
tramvay200-4038_334.jpg




[b][SIZE=3]Bahçelievler'deki Kemal Hasoğlu Lisesi önünde yaşanan tramvay kazasında Denis Tekin ve Büşra Dinçsoy'un ölümünden ders alınmadı. Kazada ağır yaralanan Buket Bulut'un beyin ölümü gerçeşirken öğrenciler kazanın yaşandığı yerden karşıdan karşıya geçmeye devam ediyor.


[/b]
[/SIZE]
Öğrencilere göre, ışıklar uzak bu nedenle hayatlarını tehlikeye atarak karşıdan karşıya geçmeye devam ediyorlar. Öğrencilerin savunması da ilginç; "Yanlış birşey ama gerekiyordu yani. Oradan dolaşıp da gelmemiz uzun sürüyor."

Yine aynı yerden geçen bir başka
öğrenci
ise, "Ama şu an okula geç kaldık ve buradan geçmek zorundayız yani. Buraya düzgün bir yol yapmaları lazım. Biz nereden geçebiliriz ? Can güvenliğimiz yok ama yani bu bizim suçumuz değil. Öğrencilerin buradan geçmesi bizim suçumuz değil" dedi.

Öğrenciler "Karşıdan karşıya geçerken endişe duymuyor musunuz ?" sorusuna ise, "Tabii ki endişe var ama şu an bizim yapabileceğimiz birşey yok. Buraya da ışık koysunlar birşey yolsun. Sadece orada ışık var. Herkes buradan geçiyor sonuçta" yanıtını verdi.

Bir başka
öğrenci ise, "Ben daha dikkatli geçiyorum. Her yere bakıyorum" diyerek üst geçit talebini yineledi. Öğrenci yaya geçidini kullanmamasıyla ilgili olarak ise, "Öğretmenlerimiz de bizi geç kaldığımızda derse almıyorlar.Geç kaldığımızda sürekli ceza veriyorlar. Geç kaldığım için zorunlu olarak kullanıyorum" diye konuştu. Öğrenci
ayrıca, "Hayat mı önemli derse geç kalmak mı?" sorusuna ise derse geç kalmanın önemli olduğu cevabını verdi.

Öğrencilere uyarı
Aynı dakikalarda Kemal Hasoğlu Lisesinin bahçesinde bir öğrencinin yaptığı konuşmada insanların trafik terörüne kurban verilmemesi için dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekiliyordu.

Konuşmada "Hayatını kaybeden arkadaşlarımızın ruhları önünde saygıyla eğiliyoruz. Hayat mücadelesine devam eden arkadaşımıza da acil şifalar diliyoruz. Kemal Hasoğlu Lisesi varolduğu sürece bu arkadaşlarımızı hiçbir zaman unutmayacağız" denildi. Bahçede konuşma yapan bir okul yetkilisi de "Bir daha yaşanmasın" diyerek öğrencilere uyarıda bulundu.

Bu arada
öğrenci velilerinin şikayet ettiği okulun önündeki çamurlu alana asfalt döküldüğü de gözlerden kaçmadı.


kaynak: ekolay.net
benim evım buraya çok yakın ama bu gösterilen yerde ne bir üst geçit ne bir ışık ne de uyarıcı bir levha var. Bu haberleri yapan insanlar keşke oranın tam bir fotografını yayınlasarda insanlar görse belediyenin hatası olduğunu :tolga:
Bende burada oturuyorum. O cadde haznedardan bağcılara o şekilde. Buranın biraz ilerisinde bulunan kale centerden sonra araç trafiğide dahil oluyor buraya. Buraya üst geçit yapılması bu kazayı önleyemez. Kaldıki yapıldığını varsayalım üst geçidin. 1 allahın kulu bile o üst geçidi kullanmaz. Tranvay yolunu tamamen yaya trafiğine kapatmak için barikat kurulsa dahi biraz ilerisinde araç trafiği de raylarla iç içe gidiyor. buradan insanlar karşıdan karşıya geçip aynı kazaya sebebiyet verebilirler. Burada bir ihmal söz konusu değil bence. Biraz kader biraz ecel diyebiliriz anca.
yoksa biz komşu muyuz Smile
biraz da dikkatsizlik di mi hayatım .. Sad çok üzüldüm Allah ailelerine sabır versin de o tarmvay da bir anda gelmedi ya oraya bekleseler gittikten sonra geçselerdi karşıya ...