:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası 362 Kişinin Borcunu Sildi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığından yapılan açıklamada 2010 ocak ayı itibariyle yapılan üye güncellemeleri sonucunda vergi dairesi kapalı olan, ölen ve işi terk ettiği belirlenen gerçek şahıs firmalarının bütün borçları affedilerek oda kayıtları ve ticaret sicil kayıtları resen silinmiştir.

Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nihat Alan üye güncellemeleri hakkında şunları söyledi:

Görevine geldiğimiz günden beri çalışmalarımız bütün hızıyla devam etmektedir.2010 yılı Ocak ayı içerisinde üye güncellemelerinin yapılması kanunu bir yükümlülüktür. Odamız genel sekreterliğince takip edilen ve işi terk ettikleri, öldükleri ve vergi durumlarının pasif olduğu tespit edilen toplam 362 gerçek şahıs firmasının; ticaret sicil kayıtları ile oda kayıtları resen yönetim kurulu kararı silinerek odanın sırtındaki kambur ortadan kaldırılmıştır.

Ticaret sicili ve oda kayıtları silinen 362 gerçek şahıs firmasının odaya olan yılık aidat borçları, munzam aidat borçları ve bu borçlara tahakkuk eden faizlerin tamamının affı ocak ayı sonu itibariyle yapılan olağan meclis kurulu toplantısında oy birliği ile kabul edilmiştir.

Söz konusu 362 gerçek şahıs firmasının yaklaşık %80’ ölmüş geri kalan %20’lik kısmı ise işyerleri kapatmış ve adreslerinde bulunamayan firmalardır. Bu firmaların oda kayıtlarının silinmesiyle odamız gerçek üye sayısına kavuşmuştur. Şuan itibariyle 750 kayıtlı firmamız bulunmaktadır.
5174 sayılı kanunun 17 maddesi ile yıllık aidat ve munzam aidatların yeniden yapılandırılması ve affedilmesi meclisin görevleri arasında yer almaktadır. Bu af aynı statüdeki bütün firmalara uygulanmıştır. Sadece gerçek şahıs işletmelerine uygulanan bu af sermaye şirketlerine uygulanmamıştır. Çünkü şirketlerde bilindiği üzere ölme kaybolma yoktur bir sermaye şirketinin kaydının silinebilmesi için önce tavsiyeye girmesi ve tasfiye süresi dolduktan sonra silinebilmektedir.
Ayrıca getirilen bu af sadece gerçek şahıs olup ta; vergi durumu kapalı olan, ölen ve işini terk eden gerçek şahıs firmalarını kapsamaktadır.