:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Hicri Muharrem 10. Aşure‏
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
39_26_12_09_10_53_43.jpeg




Bismillah...elhamdülillah.Allahu teala hazretlerine hamdu senalar ve resulüne salatu selamlar olsun. Bizleri bu mübarek zaman dilimlerine kavuşturan Allahu teala inşaallah bu zaman dilimlerini ibadet ile geçirmeyi nasip eder.

Muharrem- i şerif ayının onuncu günü aşure günüdür

Muharrem ayının onuncu günü Aşure günüdür. Muharrem ayı, Kur’an-ı kerimde, kıymet verilen dört aydan biridir. Muharremin birinci günü oruç tutmak, o senenin tamamını oruç tutmak gibi faziletlidir. Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
(Ramazandan sonra en faziletli oruç, Muharrem ayında tutulan oruçtur.) [Müslim]

Bu ayın en kıymetli gecesi de Aşure gecesidir. Allahü teâlâ, birçok duaları Aşure günü kabul etmiştir. Hz. Âdem’in tevbesinin kabul olması, Hz. Nuh’un tufandan kurtulması, Hz. Yunus’un balığın karnından çıkması, Hz. İbrahim’in ateşte yanmaması, Hz. İdris’in canlı olarak göğe çıkarılması, Hz. Yakub’un, oğlu Hz. Yusuf’a kavuşması, Hz. Yusuf’un kuyudan çıkması, Hz. Eyyüb’ün hastalıktan kurtulması, Hz. Musa’nın Kızıl denizi geçmesi, Hz. İsa’nın doğumu ve ölümden kurtulup, diri olarak göğe çıkarılması Aşure günü oldu


Peygamber efendimiz hadisi şerifinde mealen şöyle buyurmuştur:
“Kim aşure günü eliyle yetim bir çocuğun başını okşarsa,Hz. Allah o yetimin başındaki saçının her teli için cennette yüksek dereceler verir”
Şiratül İslam s.222


Peygamber efendimiz hadisi şerifinde mealen şöyle buyurmuştur:
“Kim aşure günü 10 müslümana selam verirse ,bütün mü’minlere selam vermiş gibi sevap alır.”
Şiratül İslam s.222

o gün, en az 10 müslümana birer selam veya bir müslümana 10 selam verilir.

Hepinizin muharremi şeriflerinizi ve aşure gününüzü tebrik ederim ve yeni senenin bereketi ile evinize ve islam alemine huzur getirmesini Rabbi rahimden dilerim...

selam ve muhabbet ile..