:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: "Lanet Olsun" Demeyin...
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2
Evet Arkadaşlar Sizinle Paylaşmak İstediğim Şey Günlük hayatımızda Çok Kızdığımız Zaman Kulandığımız "Lanet Olsun" Kelmesi Daha Önce Duydunuz mu Bilmiyorum Ama Bu Sözü Kullanmak Çok Sakıncalıymış ben Bu Sabah Birşey İçin Demiştim Annem Oğlum Hüseyin bir daha Bu Sözü Kullanma Saknıcalı Ve Büyük Bir Günahmış Dedi. Annem Bir Zamanlar Çok Kullanırmış Ama Sakıncalı Olduğunu Ve Büyük Bir Günah Olduğunu Duymuş Dedem Hafız Dedem İle Anneanem Demiş Anneme kızım Bu Lafı Bir Daha Sakın Kullanma Hem Sakıncalı hemde büyük günah O Nedenle Bende Size Söylüyorum "Lanet Olsun" Demeyin...
Sakıncası neymiş bari onu da diyeydin
bi hadis var sanırım ben bulim de yaZim du:tolga:
Zenciler hep lanet olsun adamım diyo ama Big Grin
Yaz bkalım : )
Konuda Belirtmiştim Büyük Günah Ama Lanet Okumak Çok Kötü Birşey.
bi sürü buldum bi iki tane yaZim diğerleri için kaynak verim o halde isteyen baksınBig Grin

"Kim İslamdan banşa bir din adına bilerek yalan yere yemin ederse,o kişi dediği gibi yalancının biridir. Kimcde kendini her hanGi bir şeyle öldürürse, kıyamet Günü onunla aZab olunur. Mü'mine lanet etmek onu öldürmek Gibidir." (Buhari, cenaiZ bölümü 84. hadis)



"OlGun bi müslüman kimseyi kötülemeZ, kimseyi lanetlemeZ, söZünde ve işinde sınırı aşmaZ, hayasızlık etmeZ." (TirmiZi, birr dölümü 48. hadis.Müslim,iman 176. hadis.)


" Kul her hanGi bir şeye lanet ettiğinde o lanet GökyüZüne çıkar, GökyüZünün kapıları ona kapanır,sonra yere iner, yeryüZünün kapıları da ona kapanır. Sonra sağa sola başvurur, Girecek yer bulamaZ da lanet edilen kişiye döner. Eğer Gerçekten lanete layık ise onda kalır, değilse lanet edene döner."(Ebu Davud edeb blümü 45. hadis.)ben

ben Sahih-i Buhari ve RiyaZü's Salihin kataplarına baktım. isteyen ayrıcaSahih-i Müslim TirmiZi ,Ebu Davud Gibi kitaplarda bulabilir benZer hadisler..
"OlGun bi müslüman kimseyi kötülemeZ, kimseyi lanetlemeZ, söZünde ve işinde sınırı aşmaZ, hayasızlık etmeZ." (TirmiZi, birr dölümü 48. hadis.Müslim,iman 176. hadis.)

Çok güzeldi sağol melekim
Deli yürek,

İstedğm cvp şöyle bişeydi işte;

Alıntı:" Kul her hanGi bir şeye lanet ettiğinde o lanet GökyüZüne çıkar, GökyüZünün kapıları ona kapanır,sonra yere iner, yeryüZünün kapıları da ona kapanır. Sonra sağa sola başvurur, Girecek yer bulamaZ da lanet edilen kişiye döner. Eğer Gerçekten lanete layık ise onda kalır, değilse lanet edene döner."(Ebu Davud edeb blümü 45. hadis.)

Sağol : )
Teşekkürler ZeNaBiN
Sayfalar: 1 2