:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Sorgun'un Stk Temsilcileri Sorgun'tso'da Toplandı
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
SORGUN'UN STK TEMSİLCİLERİ SORGUN'TSO'DA TOPLANDI

Sorgun Ticaret Sanayi Odası Meclis Başkanı Nihat Alan'ın girişimleri ile Sorgun'da Faliyet gösteren Oda Başkanları,Sendika temsilcileri,Dernek başkanları sektörlerinin problemleri ile beraber Sorgun'un genel prablemlerini yaklaşık üç saat süren toplantıda masaya yatırdılar.
Evsahipliğini Sorgun Ticaret Sanayi Odasının yaptığı toplantıya;
Esnaf Kefalet Koop. Başkanı Selahattin Gündüz,Ziraat Odası Başkanı Hacı Tuzlacık,Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Erdal Kaygısız,Türk Eczacıları Birliği İlçe Temsilcisi Burak Kayhan,Türk Sağlık Sen. İlçe Temsilcisi Alparslan Ayhan,Türk Eğitim İlçe Temsilcisi Hadi İnal,Şeker İş.Sendika Başkanı Ömer Macit,SOGİAD Başkanı Hakan Kaya,Muhtarlar Derneği Başkanı Abdurrahman Korkmaz ve Ticaret Sanayi Odası Onursal Başkanı Ergin Gül katıldı.
Toplantıya Katılanların ortak görüşü."Doksanlı yıllarda hızla büyüyen Sorgun'un son on yılda bu gelişme hızını koruyamadığı yönünde oldu."
Şeker İş Sendika Başkanı Ömer Macit"Şeker Fabrikasının özelleştirme süreciyle kapanmaya doğru hızla gittiğini belirterek.Ortalama 1.500 Tl civarı maaş alan yaklaşık 500 personelin işsiz kalacağını.Bununda zaten sıkıntıda olan Sorgun esnafının problemlerini dahada artıracağı söyledi.
Ayrıca küsbe üretiminin durması ile hayvancılığın gerileyeceğini.Sorgun'un nakliyeci esnafının fabrikanın kapanması ile işlerinin çoğunu kaybetmelerininde kaçınılmaz olduğunu belirtti.
18 Kasımda içinde Yozgat Şeker'inde bulunduğu 6 fabrikanın satışı için tekliflerin verileceğini ve ne yapılacaksa biran önce yapılması gerektiğini belirtti."
Toplantıda bir diğer öne çıkan konu ise Bozok Üniversitesi bünyesinde kurulması düşünülen Sorgun'daki yüksek okulun yer tesbitinin bile yapılamamış olması.
Katılımcılar;
"Üniversite devletten aldığı ödeneği(ki bunun içinde bizim ödediğimiz vergilerde var) son kuruşuna kadar merkez kampüste kullanmakta.İlçelere ise kendi kampüslerini kendileri inşa etmeden yüksek okul vermeyeceklerini söylüyor.
Akdağmadeni uzun zamandır 1500 öğrencisi ile üniversitenin tüm nimetlerinden faydalanıyor.Boğazlıyan Şeker fabrikasının desteği ile binasını inşa ediyor.Sarıkaya'da yer tesbiti yapılmış ve Milletvekili Abdülkadir Akgül şahsen projelendirme çalışmalarını takip ediyor.Sarıkaya Fizik Tedavi Hastanesi ve yüksek okulunun sözünü almış durumda.
Biz ise 75 dönüm kampüs alanımızı üniversite senatosuna kabul ettiremediğimiz gibi altenatif bir yerde bulmadık."diyerek bu konunun her platformda ısrarla dile getirilmesi gerektiğini belirttiler.
Eğitim Sen. Temsilcisi Hadi İnal " Yozgatın Sorgun'a karşı her zaman mesafeli davrandığını.Kamu kaynaklarının paylaşımındada tüm ilçelerin haksızlığa uğradığını düşündüğünü söyleyerek.Sorgun'un gerekirse Çorum yada Kayseri'ye bağlanması konusunda bir referandumu ciddi olarak tartışılması gerektiğini"söyledi.
Sorgun Tic.san. Od. Meclis Başkanı Nihat Alan söz alarak"Toplantının çok verimli geçtiğini belirtti ve katılımcılara teşekkür etti.
Çok kısa bir süre içinde böyle bir toplantıyı Sorgun'da temsil edilen siyasi partilerin ilçe başkanları ile tekrarlamak istediklerini.Daha sonrada bu toplantıları tüm tarafların katılımı ile aylık tekrarlayacaklarını "belirtti