:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kabe yi hiç böyle görmediniz
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
KABE'DE SEL-1970'lerin sonlarına kadar Kabe'de sık sık sel baskınları yaşandı. Kabe'nin bulunduğu alan çevresine göre çukur olduğu için yağmur yağdığında etrafındaki dağlardan gelen sel suları bu alanı dolduruyordu.



40037.jpg



HACER-ÜL ESVED BİLE KIRILDI-1974 yılında Kabe-i Şerif yağmur sebebiyle Hecer-ül Esved taşına kadar sular altında kaldı.En güçlü sel 1941 yılında yaşandı.Bu baskında Hacer-ül Esved taşından bir parçanın koptuğu söylenir.



40038.jpg

YÜZEN BİR YAPI GİBİ-1941 ve 1974 yıllarındaki sel baskınlarında Kabe havuzun içinde yüzen bir yapı gibi göründü.


40040.jpg
EN TATLI İBADET-Sel baskınlarında Kabe'nin içi kadar çevresinde de su birikintileri oluştu. İbadet etmeye gelen Müslümanlar zor anlar yaşadıysa da zorluklara rağmen ibadet etmenin tadını çıkardı...



40041.jpg

ARABALAR BİLE YÜZDÜ!-1941'deki sel baskını o kadar güçlüydü ki arabalar bile su üzerinde yüzdü. Yağmurun hemen ardından çekilmiş bu fotoğraf insanların şaşkın bakışlarını yansıtıyor...

40043.jpg
Müslümanların kıblesi KabeEN ESKİ MABED- İnsanlığın en eski mabetlerinden tarih boyunca hem insanların hem de doğa olaylarının tehdine karşı hep korunarak bu günlere kadar ayakta kaldı.



40044.jpg
YÜZEREK TAVAF-Safa ve Merve arasında say yapanlar görünüyor. Bu koridor boyunca 7 kez yürümek gerekiyor ve toplam katedilen mesafe yaklaşık 3.5 km. Normal koşullarda en az 1 saat sürüyor. Su içinde ise oldukça zor.


40045.jpg
YÜZME VE İBADET MOLASI-Sel baskınında yüzerek tavaf yapmaya çalışan ve ibadete ara verip Kabe'nin duvarlarında dinlenen Müslümanlar...



40046.jpg
MOLA VAKTİ-En güçlü selin yaşandığı 1941 yılı... Bir çarşamba günü yağan yağmur Kabe'yi sular içinde bıraktı. Kabe’nin önünde tavaf yaparken mola verenler gözüküyor.
ßen orda o şekilde ibadet etmeye razıyım yetr ki Allah oraya gitmeye nasip etsin..! Smile
Teşkkürler paylaşım için .)