:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Lakin Canımın Çoğu Kaldı Sende
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Yitirilmişvirgs.gifkaybedilmiş duygulara takılı kalıp hayatımdan eksilen ne varsa onları yüreğime gömüyor ve üzerinde açan mutluluk ve hüzün çiçeklerini her hatırladığımda ise onları yağmurlara inat göz yaşlarımla suluyorum.

Hayat o kadar zamansız duygular yaşatıyor ki sen bu zaman denilen kavramın içindeki en değerli andın.

Hüzün çiçeklerimi soldurup yüreğime mutluluk tohumları ektim seninlevirgs.gifsonra sarıdan çaldımvirgs.gifyeşildenvirgs.gifmaviden ve siyahtanvirgs.gifhayat bu renklerden ibaretti sende;rengarenk tablolar resmettim hayatın duvarlarına ve her renkte sen vardın.

Zamansız duygular;ama zamanı beklemezmiş yaşamaya değer şeyler ben sende bunu anladım.Zamansız gelmiştin banavirgs.gifbaharı yaşamamış çöl gibiyken yüreğim senin yağmurunda ıslandım.Çiğ damlası oldu bakışlarınvirgs.gifgözlerinin neminde ise hiç yaşanmamış bir iklim ısıttı kalbimivirgs.gifçorak toprağıma ektiğin filizler çiçek açtı.Yemyeşil bir dünya oldun içimde..

Artık rüyalara gerek duymuyordu bedenimvirgs.gifçünkü ruhum yaşıyordu seninle sen canımdan içimden bir parçaydın öylesine bir bütün olmuştun ki düşünmek bile istemediğim tek şey senden kopma korkusuydu.
Ve koptun... Koparıldın. Ve ben... öLdüm...)'..(...ve... uzun bir sessizLik..)

Artık zamansız değil duygularımvirgs.gifsensizliğin acısı zaman dinlemiyor.En beklenilmedik en umulmadık zamanı bile beklemiyor her an.. her saniye..her dakika.. gözlerimi sensizliğin acısına kilitliyorummm.
Yaşamaya değer şeyler zamanı beklemediği gibi acılarda vuracağı kalbin çığlıklarına aldırış bile etmeden darbelerini en derine indiriyor Ve ben sensiz yok olup ölüyorum...)':

Hayatın duvarlarına resmettiğim o rengarenk duygularımvirgs.gif gözlerime inen o fırtınalı yağmurla akıp giderken ve ben bu bomboş bedeni sokaklara taşıyıp yorgun ayaklarımlavirgs.gifyağmurların hırpaladığı kaldırımlara serilirken akıp giden bu deli yağmurla ağlıyorum.Ellerimde artık kül rengi kaldı. Bomboş bir tuval var şimdi önümde ve ben ellerimde kalan kül rengiyle ancak bu yitirilmişliği bu sensizLiği anlatabilirim...

Ben bu cümlelere sığınarak anlatamam seni bu cümleler bu kelimeler anlatır mı..? sanıyorsun...Unutulmuşluğuvirgs.gifunutmayıvirgs.gifunutabilmeyi kısacası unutmak adına ne varsa hepsini hepsini unuttum...Unutulmamayıvirgs.gifunutmamayıvirgs.gifunutabilememeyi öğrendim yokluğundavirgs.gif beni çeken hayalin gözlerime perde gibi indiğinde ellerimde ellerinin sıcaklığını hissettim.Avuçlarımda o ipek saçların dolaştıvirgs.gif ve ben yokluğunda hayal ettiğim gözlerine gözlerimi kilitledimmm..)':. Ben sana olan bu sevgimi unutmayı değilvirgs.gifbir ömür boyu ölümsüzleştirmeyi dilerdim.
Ve ben ben dudaklarımda ezberlediğim şarkının her kelimesini göz yaşlarıma ekledim...)':

Ama Benim Ciğerim Yanar..
Ten Oyalanır CAN Kanar..
İki Gözüm İki Çeşme Haberin Yok..)':
İçerime İçerime Akar...

UNUTMADIM UNUTAMAM KARA SEVDAM MERAK ETME YAŞAMAKSA YAŞADIM
LAKİN CANIMIN ÇOÄžU KALDI SENDE...
" Yokluğuna inatvirgs.gif
Dudaklarının şefkatina sığınmış bir izmarit olmayı
Yüreğimde ödül bildiğim canıma ve ölümsüz sevdama....."


Yokluğunun ayazında gülüşlerini üzerime bir çarşaf misali örttüğüm gecenin en karanlık zamanında yazıyorum bu satırları sana. Bu mektubun her satırına hasretinin dayanılmaz acısını ilmekleyip seni arıyorum yüreğimin nurlu tepelerinde. Sensizliğe uzanıp koynuma sen diye sabır taşlarını alıyorum. Yokluğuna inat varlığının huzuruyla seni " sana " yazıyorum.

Satırlarımdaki umutsuz çığlıklara bakıp sana sitem ettiğimi düşünme sakın sevgili. Bana umutsuz olmamayıvirgs.gif bir yudum sevgiyle yetinip hayatı solumayı öğreten sen değil miydin ? Aldırma sen. Yokluğunda canım sıkılıyor işte. Pes etmeler bize göre değil yılmakta öyle.. Lakin yüreğini " yüreğim " bilmesemvirgs.gif çoktan unutulduğumu düşüneceğim. Off yalnızlık ve sen..Sessizliğin içinde yavaç yavaş eriyorum. Gitmez diyorumvirgs.gif bu kadar sevmişken gidemez diyorum. Bu sevda ölümsüzdüvirgs.gif gidemezdin işte..

Uzaklardasın şimdilerde. Geldiğinde yokluğuna inat yıldızların avuçlarında gezineceğiz seninle. Gürül gürül akan derenin başına geçip yetim kelebeklerin tozlu kanatlarını yıkacağız. Bir an bile durmayacağız. Hasrette biriktirdiğimiz gözyaşlarımızın nehir yataklarını ezip en sonunda ulaştığı sarı denizlerde kağıttan gemilerimizle vuslata yol alacağız seninle..

Bana ve yüreğime geldiğindevirgs.gif şehrimin sabah ezanları göğe yükseliyor olmalı. Koca şehir uyurken biz seninle ayakta olmalıydık. Köhne binaların ardına gizlenmiş mahalle fırınına uğrayıp yeni çıkmış taze simitlerin en sıcağını ve susamı en bol olanı almalıydık seninle. Yeşil çimenlerin üzerinde bir simiti yüreklerimizle paylaşmanın tarif edilmez hazzını ve lezzetini yaşamalıydık. Avuçlarımızda birikmiş susamları aşkımıza şahitlik eden kuşlara verip onları uzaktan izlemenin verdiği huzurla güneşin doğuşuna tanıklık etmeliydik seninle..

Gelecektinvirgs.gif biliyorum. Saçlarına baharlarıvirgs.gif gözlerine yıldızları doldurup dönecektin. Zaman geçiyor yokluğun ayazlarında. Düşler kuruyorum sana dair. Utangaç yanaklarından yuvarlanıp senin teninden toprağa yağmayı diliyorum. Zamanı " gözlerinde " durdurup adını oluşturan her harfi Cennetin Kevser ırmağında yıkamayı düşlüyorum...

Ayazların elini kolunu sallayarak gezindiği zemherilerde dudaklarının üşümüşlüğüne bir yudum alevi serebilmek için devasa yangınları sırtlamıştım yüreğimin kamburuna. Hatırladın mı ? Ya da kirpiklerinin ıslaklığına bir avuç güneşi sürebilmek için en mahzun halimle mevsimlerle kavgaya girişmiştim. Hatırladıkça gülümsedimvirgs.gif gülümsedikçe seni aradım nefesimin tek kişilik duraklarında.

Rüzgarın saçlarını usul usul okşayışınıvirgs.gif Nisan yağmurlarının kurak çöllerine nazlı nazlı yağışını izledim durdum uzaklardan. Sen farkına bile varamazdın. Kıskanırdım seni. Tenini terindenvirgs.gif gözlerini kirpiklerinden kıskanırdım seni. Kıskanç biri olduğumdan değil sevgili. Söylesene bana sevgili; gece vardiyasından yorgun dönen yıldızların kirpiklerinde dinlendiği o Meleksi yüreğini kim kıskanmaz ki sevgili....

Biliyorum bir yağmur sonrası üzerine gökkuşağını giyinip kurak toprağıma süzüleceksin. Güneşi gözlerine serip soğuk gölgelerime düşeceksin. Lakin gelmesen de korkumuyorum artık. Neden diye sorma sevgili. Benvirgs.gif sen olmuşken; kendimi yüreğinden hayata ödül diye bırakılan bir nefes bilmişken korkmuyorum gidişini yüreğime söylemeden sevgili. Korkmuyorum yokluğundan. Bir yudum sevginle yaşıyorvirgs.gif dudaklarının şefkatine sığınmış bir izmarit olmuşken korkmuyorum gelmeleri ertelemelerinden sevgili..

" Sendeki " beni " öldürebilirsin lakin bendeki " seni " asla !
Sen gittikten sonra hatıralarına sığınıyorum….

Kulaklarımda hala sesinvirgs.gif bitmesini istemediğim şarkı gibi uğulduyor . Diğer taraftan gözlerimin içine bakışın dolanıyor beynimin bir taraflarında. Ne düşünsemvirgs.gif nereye baksam hep “sen” …

Son gülüşünvirgs.gif
son bakışınvirgs.gif
son sarılışın
ve
son ………….
O gün anlamalıydım aslında içime oturan sebepsiz özlemden .. ilk defa sana bakarken içim acımıştı. Yanımdaydın ama içim acıyordu.. sebepsiz … Sanki bir daha göremeyecektim seni .… bu gidişin dönüşü olmayacaktı sanki . ama yinede konduramamıştım senle ayrı düşmeyi kalbime … ayrı kalamazdık biz . olmazdı bu kalp sensiz ..

Gittin ..
Arkanda ıslak bir gül bırakarak tek kelime etmeden gittin …
Ben sadece arkandan baktım ..
Kal diyemedim bile …


Elimde ne bir adres ne bir telefon .. sana dair hiçbir şey ..
Sonsuzluğa gitmiştin sanki ..
Yaşayamam sanıyordum ilk zamanlar …. Alışamamvirgs.gif nefessiz kalırım diyordum bu şehirde … Alışıyormuş insan acıya da sensiz yaşamaya da …

Sonunu getiremediğim hayal meyal hatırlanan güzel anılar var ....
Bir sahil kenarı … ve sen … dilimizde ise bizim şarkımız … Dalgaların gelip ayağımıza dokunuşuyla başlayan dansımız …



Ne güzeldi değil mi yaşadıklarımız
Ne güzeldi
Artık ne sen ne de ben
Bulamayız o günleri
Bazen düşünüyorum da
Bende yanlış bir şeyler vardı diyorum
İkimizde kıymetini bilemedik bir şeylerin ...!!!!
birbirinden değerli birbirinden kıymetli üç yazı...
hepsi birbirinden güzel...
çok hoş bir paylaşım olmuş hilal...
o güzel yüreğine sağlık olsun...
Yüregine Saglik, Hepsi Birbirinden Güzeldi..
Oturduğun bankta yeller esiyor şimdi..
Yapraklar sararmışvirgs.gif ağlamaktan kurumuşlar belki..
Mevsim sonbahar..
Ayrılık zamanı..
Rüzgar delicesine savururken her şeyi bir kenaravirgs.gif
Bizi de atıyor yolun iki farklı kıyısına.
Sen başka bir yönevirgs.gif ben başka bir yöne..
Belki hayatlarımızın bir daha kesişmemesine..

Yürüdüğümüz yollarda yapraklar var şimdi.
Eskiden gülümseyen şimdi ise kurumuş yapraklar.
Her birine saniyelerimizin işlendiği yapraklar.
Rüzgarın savurmasıyla hepsi gökyüzüne doğru yol alırlar.
Sonsuzluğa doğru…
Gökyüzüne çıkarken gözümün önünden geçiyor hepsi
Her şeyi yeniden yaşıyorum
Dakikalarıvirgs.gif pişmanlıklarıvirgs.gif hayalleri…
Tadını çıkarmaya çalışıyorum son anların..
Bir daha yaşayamayacağımı bildiğim dakikaların..
Kayıp gidiyor hepsi gökyüzünde..
Sonsuzluğa doğru…
Tutup çekiyorum bir tanesini kendime.
Üstünde bir fotoğraf...
Kimsenin görmediği..
Sen..
Ben..
Biz..
4vfh3o.jpg

Neden geldin aklıma yine bilmemki
Ben senli zamanları unutmalıydım oysaki
Gözgöze geldiğimiz ilk anı
Yalnızlığı anlatan o deli bakışını
Yüreğimi eriteniçimi kanatan o büyük sevdanı
Herşeyini unutmalıydım


Şimdi telefonum çalsa duysam yine sesini
Ya da çıkıp gelsen gecenin bir vakti
Bilmiyorum sana verecek neyim kaldı?
Ben sahiplendiğim saatlerde sahipsizim şimdi
Eksiğimeski ben değilim


Sevdiğimnokta.gifnokta.gifnokta.gif
Okumaktan korktuğum en güzel şiirim
Gözlerin gözlerime değmeyecekti
Sevmeyecekti yüreğim seni
Bu son hakkım değildi
Hakkın yoktu beni üzmeye
Hakkın yoktu gözümün ferini söndürmeye
Söylesene sana verebilecek neyim kaldı?


Beyaz bir zarf var şimdi ellerimde
Senin hiç bilmediğin benim bir türlü gönderemediğim
Okusan anlarmıydın beni?
Farzetki anladın anlasan sever miydin beni?


[SIZE=6]Ben iznin olmadan sevdim ve bekledim seni

İznin olmadan özlüyorum şimdi


Sevdiğimnokta.gifnokta.gifnokta.gif
Aklına gelmez miyim hiç?
Oysaki ben seni hatırlatan herşeydeydim
Ve artık bilmiyorum
Şimdi hangi mevsimdeyim


Nasıl da yakışırdı sana
Siyah gömleğin siyah ceketin
Çevrendeki herşeyi anlamsız kılan
Duruşundaki emsalsiz asaletin
Ben sende bunu sevmiştim işte
Bakışlarında sakladığın karanlığı
Kalabalıklar içindeki yalnızlığını
Üzerimden ayrılmayan hüzünlü bakışını


Bir hayalsin artık herşey boş ve anlamsız
Dedim ya sevdiğim
Ben iznin olmadan sevdim seni
İznin olmadan bekledim
İznin olmadan özledim seni
Son kez affet
İznin olmadan ÖLÜYORUM ŞİMDİnokta.gifnokta.gifnokta.gif[/SIZE]
s6kv8y.jpg

Yine o ağrıyla uyandım.
İnsanın içi ağrır mı hiç?
Ağrıyor işte...
Dibe yuvarlanıyorumvirgs.gif
Ağır geliyorum kendime...
Kendime birikiyorum kendimi yabancılaştırarak kendime
Tanıyamıyorum çoğu zaman beni
En sevdiğim çiçek adlarını unutuyorum bazen
Bazen de yürüdüğüm yolu
Geliyor muydum yoksa gidiyor muydum bilmiyorum?

2ms57j5.jpg

Aramadığın yerlerde olmayı seçiyorum nedense
Karşılaşma ihtimalimizin olmadığı...
Olamayacağı...
İlk ışıktan sağa dönüyorum hep
Senden değilvirgs.gif seninle karşılaşmaktan korkuyorum
Şekil değiştirmişiz biz..
Ben giderkenvirgs.gifsen gelirken ne varsa bilmediğim;
Karşılaştığımızda bir şamar gibi inecek yüzüme sanırım.
O yüzden kaçıyorum karşılaşmalardan
Korkmak değil bu
Korkudan kormak benimkisi...
Ve anladım ki ayrılığa değilvirgs.gif ayrı kalmaya yeniliyor insan...

nq38sn.jpg


Çelişkisiz yaşadın sen
O yüzden anlayamazsın beni
İçinde hiç "kal"ı olan bir "git"in olmadı mesela...
Bildiğim tek adresvirgs.gif adresssizliğimdir benim
Sen hiç bu kadar cesaretli olmadın unutma
Ben yola çıktığımdavirgs.gif geriye dönerken nelere ihtiyacım olacağını hesaplamam
İşte bu yüzden bu ağrı...
İçim ağrıyor bak.
İnsanın içi ağrır mı hiç?
Ağrıyor işte...

25aofo9.jpg

Aç bir çocuğun hem ağlayıp hem de ekmek yemesi gibi birşey bu ayrılık sonraları
Katmerleşen bi acıyı katık etmek boğazında takılıp duran her şeye...
Biliyorum "yarın yeni bir gün doğacak" hikayelerivirgs.gif inananını kanatır en çok
O yüzdendir sadaka vaatlere tenezzül etmeyişim
Ucuz umutlar lütfetme adamlığıma...
Ben bir tek savaşarak yenilmesini bilirim!
Yıkılmam böylesi bir yenilgiden.
Utandırmaz adamlığımı bu ağrılı geçmişin ağaran yaraları
Kutsal merhamet avcısı değilim ben

10rjp00.jpg

Yola sensizlikten ağlayarak da devam edebilirim
Yanıma sen gerekmez yürümem için
Bu yollarda büyüdüm ben unutma..
Düşeceğimi bildiğim betonlardan korkarak atlamadım ben bu uçuruma
Kanatmış olsan da beni bir ayrılığın koynundavirgs.gif
Yine de merhemi istemem bir başkasının elinden
Merhemi verenlerin seni kötülemesine izin vermiş olurum o zaman
Ne sana eğilirim ne seni başkasına eğerim
Yakışmaz bu benim adamlığıma

29fa79d.jpg

Kendimi korlarda denemişim ben
Senin alevlerin ellerimi ısıtır en fazla
Merak ediyorsan eğervirgs.gif
Giderken ölümüme bıraktığın yalnızlıkvirgs.gif
Kendisiyle yaşamayı öğretti bana...
Uslanmış değilim yanivirgs.gif
Islanmış olsam da gözyaşımdan...

dy9o9k.jpg

Ağrıyı içimde tutuyorsam hep;
Hasmımla savaşımı göremesin diyedir düşmanlarım..
Bu yüzden ben yokluğunun varlığına sığınarak da yaşayabilirim böyle
İnsanın içi ağrır mı hiç?
Bu yüzden ağrıyor işte...

Kahraman TAZEOÄžLU