:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Dişi Sayesinde Görüyor !
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
8341296.jpg


İngiltere’de kaza sonucu iki gözünü de kaybeden adam, bir gözüne yapılan lens iliştirilmiş diş nakliyle görmeye başladı. Jones, dört yıl önce evlendiği eşini ilk kez gördüğü için mutlu olduğunu söyledi.

Bundan 12 yıl önce hurda parçalama tesisinde kızgın alüminyum varilinin patlaması sonucu vücudunun yüzde 37’si yanan ve iki gözü de kör olan Martin Jones (42) adlı inşaatçı, Brighton’daki Sussex Göz Hastanesi’ndeki başarılı operasyonunun ardından tek gözüyle görmeye başladı. Kazanın ardından Jones’un ağır hasar gören bir göz lobu alınmış, diğeri ise kurtarılmıştı.
Kazanın ardından Nottingham’daki uzmanlar, bir donörün verdiği kök hücreyi naklederek Jones’un görmesini sağlamaya çalıştı, ancak bu girişim başarısızlıkla sonuçlandı.

Yıllar sonra, İngiltere’de alanındaki tek uzman olan cerrah Christopher Lui’nin olağanüstü çabası neticesinde Jones görmeye başladı. Dr. Lui, önce Jones’un çekilen köpek dişini yanağının iç kısmına yerleştirerek damarlanması sağlandı. Bu süreç üç ay sürdü. Sonra hassas bir operasyon ile diş alınarak içine yapay mercek yerleştirildi. Uygulanan bazı tıbbi yöntemlerin ardından diş, hassas bir operasyonla göz boşluğuna nakledildi. Bütün bu işlemlerin arkasından Jones görmeye başladı.

Yeniden gördüğü için son derece mutlu olan Jones, “Dört yıl önce evlendiğim eşim Gill’i ilk kez gördüm. Harika, güzel ve sevimli bir eşim varmış. Onu gördüğüme ilk başta inanamadım. Neler hissettiğimi kelimelerle ifade etmem çok zor. Doktorlarıma çok teşekkür ediyorum. Hayatımı değiştirdiler. Gözüm de sanki bilim kurgu filminden çıkmış gibi” diye konuştu.