:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Adanada katLiam !
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link

Adana'da apartman dairesinde vahşet: 8 ölü

Adana'da bir apartman dairesinde aynı aileden 3'ü çocuk, 3'ü kadın 8 kişi öldürülmüş olarak bulundu. Olaydan kısa süre sonra, evin 38 yaşındaki oğlu intihar etmek için veda notu yazarken cinayet silahıyla birlikte yakalandı. Zanlının, cinayetleri, dün öğleden sonra işlemeye başladığı ve gece geç saatlere kadar sürdürdüğü belirlendi.

Astsubaylıktan atıldığı belirtilen ve zaman zaman uyuşturucu krizine girdiği ileri sürülen katil zanlısı Murat Yüksel, emniyetteki ilk ifadesinde cinayetleri kendisinin işlediğini itiraf etti.

Bu arada katliam kurbanlarının cesetlerinin apartmanın asansör ve merdiveninden indirilmesinin zorluğu dikkate alınarak, 11'inci katından itfaiye merdiveniyle tek tek indirildi ve morga götürüldü.

Dün öğleden sonra başladı
Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, olay yerinde incelemesini tamamlayan polis, zanlı Murat Yüksel'in cinayetlere dün öğlen saatlerinde evin yatak odasında anne Günay ve baba İbrahim Yüksel'i öldürerek başladığını tespit etti.

Yetkililer, zanlının daha sonra eve gelen kişileri sırayla odalara çekerek gece geç saatlere kadar öldürdüğünü belirledi.

Evli ve 1 çocuk babası zanlı Murat Yüksel'in, olayda tek tabanca kullandığı, evine yapılan baskın sırasında üzerinde kanlı pantolon ve cinayet sonrası eve getirdiği 2 boş kovan bulunduğu tespit edildi.

Annesini ve yeğenini boğarak öldürmüş
Bu arada gözaltına alınan zanlının, annesi ve yeğenini boğduğu belirlendi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin cinayete ilişkin hazırladığı rapor tamamlandı.

Rapora göre anne Günay ve evin en küçük çocuğu Vedat, boğularak öldürüldü.

Sorgulamada, ailesinin sürekli kendisine baskı yaptığını ve destekçisinin olmadığını söylediği öğrenilen zanlı Murat Y.'nin, cinayetleri işlerken bilincini yitirdiğini, olanları tam olarak hatırlayamadığını, daha sonra televizyonda haberleri görünce intiharı düşündüğünü kaydettiği belirtildi.

Veda notu yazarken yakalandı
Olay sonrası polis, zanlı Murat Yüksel'in Toros mahallesindeki evine gitti. Evde intihar etmek için veda mektubu yazarken zanlı Murat Yüksel'i yakaladıklarını belirten polis, ilk ifadesinde "Benim üzerime çok geliyorlardı, ne olduğunu hatırlamıyorum" dediğini belirtti.

Zanlının bir süre önce psikolojik tedavi gördüğü de kaydedildi.

"4 aydır haber alamıyorduk"
Murat Yüksel'in minibüs işletmeciliği nedeniyle babası ve kardeşiyle de anlaşmazlık içinde olduğu, büyük miktarda borcu olduğu iddia edildi.

Zanlının 15 yıllık arkadaşı Mustafa Özal, Yüksel'in astsubaylıktan atıldıktan sonra babasıyla birlikte İtimat durağındaki dolmuşlarını işlettiğini belirtti. İddiaya göre Murat Yüksel, bir süre sonra borçlarını kapatabilmek için dolmuşu sattırdı.

Baba İbrahim Yüksel'in satıştan elde edilen paranın yarısını oğluna vererek, borçlarını kapatmasını sağladığı belirtildi. Tellidere'de bir Tekel bayisi açan Murat Yüksel'in daha sonra işleri iyi gidince bir dolmuşa 2 işiyle ortak olduğu ifade edildi.

Ancak zanlının daha sonra yeniden borçlandığını, kredi ile kredi kartları borçlarını ödeyemediğini öne süren Mustafa Özal, "Tekrar durağa dönen Murat Yüksel, büyük miktarda borçluydu, adeta borç batağındaydı. Kendisinden 4 aydır haber alamıyorduk, tüm telefonları kapalıydı" dedi.

Vali'den açıklama
Olayın duyulmasının ardından söz konusu apartman önüne gelerek yetkililerden bilgi alan Vali İlhan Atış da, olayla ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Atış, önceki gün minibüste iki kişinin öldürülmesinden sonra bugün de 8 kişinin öldürüldüğünü anımsatarak, "2-3 gün içinde Adana'da 10 kişinin silahla öldürülmesi valiliğimizi ve Adanamızı üzüntüye gark etmiştir. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum, umuyorum ki bu olay ders olur. Adana'nın ne kadar üzüldüğü ortaya çıkar ve insanlar akıllarından geçirdikleri vahşetten, eğer olacaksa vazgeçerler" dedi.

Olayın zanlısı olarak evinde yakalanan kişinin sorgusunun devam ettiğini anlatan Atış, "Sabah bir ihbar üzerine olay yerine giden polislerimiz bu çok üzücü olayla karşılaştı. Evde incelemeler devam ederken, polisimizin şüphelenmesi üzerine Murat Y'nin evine başarılı bir operasyon düzenlendi. Murat Y'nin ikametinde yapılan aramada olayda kullanılan ruhsatsız 1 adet 7.65 mm çapında tabanca ele geçirildi. Murat Y. silahıyla birlikte yakalandı ve olay yerinde bulunan kovanların silahtan çıktığı belirlendi. Ancak buna rağmen adliyenin kararvermesine kadar kişi, şüphelidir. Olayın gerekçesi hakkında şu anda sorgulama devam ediyor, hiç bir şey bilmiyoruz. Şu anda elimizdeki bilgiler cinayetin tek kişi tarafından işlendiği şeklinde" diye konuştu.

Atış, cinayetin, hemşirenin eski kocasıyla kesinlikle ilgisi olmadığınıbelirterek, "Bizim düşüncemize göre tek gözaltı oldu ve öyle kalacak" dedi.

Atış bir gazetecinin Murat Y'nin "psikopat olup olmadığı yönündeki soruyu" ise "8 kişiyi öldüren bir kişinin psikolojik durumunun iyi olduğunu söylemek doğru olmaz" şeklinde yanıtladı.

Zanlının cinayeti işledikten sonra cesetlerin üzerini bez parçalarıylaörttüğünü de bildiren Atış, olay sırasında komşuların silah sesi duymamasının isesusturucu kullandığının göstergesi olduğunu belirtti.

Komşuları saldırganı anlattı
Gözaltına alınan zanlının oturduğu eski ve yeni apartmanların kapıcıları, komşuları ve yakınları, olayı duyan herkes gibi "şaşkınlık" yaşıyorlar.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Toros Mahallesi'nde, eşi ve çocuğu ile oturduğu evden, yaklaşık 3 ay önce kentin lüks semtleri arasında sayılan Turgut Özal Bulvarı'ndaki bir apartmana taşınan zanlı Murat Y'nin eşinin, kendisine ait gelinlik dikimi yaptığı bir iş yeri bulunuyor.

Murat Y'nin oturduğu eski apartmanın kapıcısı, onun zaman zaman çocuğunu alarak parkta ve bahçede gezdirdiğini, güler yüzle selam verdiğini, sakin bir insan gibi göründüğünü, psikopat ruhlu birine de benzemediğini belirterek, "Olaya biz de inanamadık. Ancak, onun borç batağında olduğunu biliyorduk. Eve her gün haciz memurları geliyordu. Hatta dün adliyeden onun adına bir yazı daha gelmişti. Buradaki son birkaç aylık aidatlarını bile ödemedi. Birkaç kez aradım, geleceğini söyledi gelmedi" dedi.

Murat Y'nin yaklaşık 3 ay önce taşındığı Turgut Özal Bulvarı'ndaki apartmanın kapıcısı ise onu apartmanda pek görmediklerini, oğlunun anaokuluna, eşinin de her gün kendi iş yerine gittiğini belirterek, "Çocuğu, okuldan eve geldiğinde bir yakınları karşılıyordu" diye konuştu.

Murat Y'nin eşinin bir yakını ise genç kadının yaşadığı şokun etkisinden kurtulamadığını, 6 yaşındaki oğluyla birlikte oturduğu apartmanı terk ettiğini ifade ederek, "Murat Y'nin ailesiyle sürekli problemleri vardı. Ailece pek görüşmezlerdi. Problemleri de alacak-verecek sorunlarından kaynaklanıyordu. Bana bir keresinde, ailesinin tüm parasını aldığını, geri ödemediğini anlattı. Kent merkezindeki dolmuş hatlarını kiralar, şoför bulur çalıştırırdı. Para sıkıntısına girince duraklarını da satmak zorunda kaldı. Ancak, eşinin ailesi onlara her zaman destek olurdu" diye konuştu.

Olayın gelişimi...
Huzurevleri Mahallesi 142 Sokak Özemek Apartmanı A Blok 11. kattaki dairede oturan Küçükdikili Ana Sağlık Merkezi'nde ebe hemşire olarak çalışan Nalan Yüksel'in işe gelmemesi, ardından ev ve cep telefonlarına ulaşılamaması üzerine zehirlendiğini düşünen mesai arkadaşları, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerini ve 112'yi aradı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kapının açılmaması üzerine polisten yardım istedi.

Apartman dairesine gelen polis ekipleri, kapıyı açtıklarında, kan izlerine rastladı.

Ekipler, 3'ü salonda, 1'i mutfakta, diğerlerinin ise oturma ve yatak odalarında 3'ü çocuk, 3'ü kadın 8 kişinin cesedine ulaştı.

Bu kişilerin başlarından ve vücutlarının çeşitli yerlerinden vurularak öldürüldüğü belirlendi.

Emniyet yetkilileri, komşuların silah sesi duymaması nedeniyle olayın susturucu kullanılarak işlendiğini tahmin ettiklerini kaydetti.

Kimlikler belirlendi
Emniyet yetkilileri, öldürülen ebe hemşire Nalan Yüksel'in 10 yıldır eşi Ali Yüksel'den ayrı yaşadığını, 2 çocuğuyla birlikte anne ve babasıyla oturduğunu bildirdi.

Diğer kimlikler şöyle:

Baba İbrahim Yüksel (64),
Anne Günay Yüksel (62),
6 yaşındaki Vedat Yüksel,
Lise öğrencisi Halil İbrahim Kopar (17),
ÖSS'ye hazırlanan Arif Kopar (19),
Kardeş Ali Yüksel ve eşi Gül Yüksel.

Öldürülen Halil İbrahim Kopar ile Arif Kopar'ın Nalan Yüksel'in 10 yıl önce ayrıldığı ve daha önce ismi "Ali" olarak açıklanan eşi Celal Kopar'dan olan çocukları olduğu öğrenildi.



neLer oLuyo bu insanLara anLamayırom ! bir insan nasıL bir cana kıyar akLım aLmıo

yine böLe bi haber komşusunun kızını boğarak öLdürüyo ve sobaya atarak yakıo kız

daha dört yaşında bi insan bunu hangi akLa hizmet yapabiLir ki ?
Benim civcivlerim ölüyor içim cız ediyor kaldıki bi insanı öldürmek yani.. Bence bi insanın canına kastedenlerin hepsi ruh hastası..
Artın millet cinnet dönemi mi geçiriyor neyse gün geçmiyor ki bu tarz katliam olmasın.
Düğünde yaşanan katliamın ardından şimdide bu.
Allah hepimizi islah etsin ... ( Amin )
amin amin yaLnız cok kötü günLer iLeride gibi . . .

Rabbim sonumuz hayır eyLesin !
noluyo bu millete anlamıyorum ailesini katledecek kdr gözleri nasıl dönebiliyor...