:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Bosanma ve Cocuk
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Bireylere psikolojik danışmanlık hizmeti veren DBE Davranış Bilimleri Enstitüsüvirgs.gif 5 senedir sürdürdüğü Bilgi Paylaşım Toplantıları'ndavirgs.gif katılımcıların istekleri doğrultusunda seçilen konulardavirgs.gif tüm dünyada bilimsel olarak belirlenen son uygulamalar hakkında katılımcıları aydınlatıyor.

18 Mart 2009 Çarşamba günüvirgs.gif 15.00-16.30 saatleri arasındavirgs.gif Uzman Klinik Psikolog Olcay Günervirgs.gif boşanma kararı her ne kadar anne babaların aldığı bir karar olsa da çocukları da çok yakından etkilediğindenvirgs.gif bu sürecinvirgs.gif çocukların ruhsal sağlığını gözetme amacıyla nasıl kontrol altına alınabileceğinivirgs.gif sağlıklı bir boşanmanın nasıl gerçekleştirilebileceğinivirgs.gif biten “eşlik” rollerinin nasıl yalnızca “ebeveynlik” rolleriyle devam edebileceğini anlatacak.

Toplantıdavirgs.gif sağlıklı boşanmanın en önemli parçalarından biri olan 'boşanma kararının çocuğa söylenmesi' konusu yanı sıravirgs.gif boşanma sürecinden sonra oluşan iki ayrı ailede çocuğa sağlıklı bir ortam oluşturmanın yollarından bahsedilecek.

Boşanma konusu hakkında yorum yapan Uzman Klinik Psikolog Olcay Günervirgs.gif şunları belirtti; 'Boşanma eylemi bir saatli bomba da olabileceği gibivirgs.gif daha mutlu yaşama açılan bir geçit de olabilir. Evlenmek nasıl sadece iki yetişkinin kararı isevirgs.gif boşanmak da sadece iki yetişkinin alabileceği bir karardır. Ancak bu kararvirgs.gif çocuklu ailelerdevirgs.gif çocuğun hakları da gözetilerek uygulanmalıdır. Ve şu tartışmasız bir gerçektir: Çocuklarımız var ise boşanabilirvirgs.gif eş olmaktan vazgeçebiliriz ama ebeveyn olmaktan vazgeçme şansımız yoktur. Boşanma sadece iki ayrı aile olmamıza yol açar.'