:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Sevdiklerini Kaybedenlere Öneriler
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Gözyaşı döktük”

Bu konuyla ilgili uzun yıllardır araştırmalar yapıldığını belirten ABD’li psikolog Wertomyvirgs.gif “Birçoğumuzvirgs.gif kaybettiğimiz yakınlarımız için günlercevirgs.gif aylarca belki yıllarca gözyaşı döktük. Kısaca bu acının en önemli ilacı zamandır. Bu acıyı unutmanın özel bir yolu yok. Önce bu gerçeği kabul etmemiz gerekiyor.” diyor

“3 yıl bile sürebilir”

“Bu geçeği kabullenip geleceğe yönelebilmek için bir kaç ay yetmeyebilir. Yapılan araştırmalarvirgs.gif insanların bu tür kayıplardan sonra yaşadıkları yasın aynı şiddettevirgs.gif bir buçukvirgs.gif ikivirgs.gif hatta üç yıl bile sürebildiğini göstermektedir. Bazılarımız ise bu yas tepkilerini geçiştirmişvirgs.gif yok saymış ya da ertelemiş ve sonuçta tam manasıyla yaşayamamış olabilir. Kadınlarvirgs.gif erkeklere göre ölüm şokunu daha uzun ve daha derin yaşıyor” diyen Wertomy’nin yakınını kaybedenler hakkında düşünceleri ve önerileri ise şöyle...


Yokluğuna alışmak

Çok sevdiğiniz bir kişininvirgs.gif artık hayatta olmayacağı gerçeğine alışmak zor olsa davirgs.gif geçen süre ve yaşanan olaylarvirgs.gif kişinin direncini artırır. Bunu daha kısa bir zamana indirmek içinvirgs.gif o kişinin yaşadığı sonun “Hayatın gerçekleri” konumuna koymanız gerekiyor. Beyninizin bu gerçeğe alışması içinvirgs.gif mücadele etmeniz gerekecek. Elbettevirgs.gif çaba göstermeden mutluluğu yakalayamazsınız. Çevrenize bakınvirgs.gif ne büyük acılar yaşamış ancak yine de ayakta kalmayı başaran kişileri mutlaka göreceksiniz.


Duygusal sarsıntı

Bir yakınını kaybeden kadın duygusal açıdan sarsılır. Duygular sanki iç içedir ve sürekli yer değiştirir. Kimi uyarıcı olarak algılanan olaylar karşısında birden bire yoğunluk kazanabilirvirgs.gif bazen ise hiçbir şey hissetmeyecek hale gelebilir. Tabi ki yaşanan duygularvirgs.gif şartlara uyum sağlamak için gösterilen normal tepkilerdir. Bu duyguları yaşayan kadınvirgs.gif zamanla her şeyin normale döneceğini düşünmeli. Kendisini bu şekilde motive etmeli. Özellikle bir dostunu kaybeden kadınlarvirgs.gif psikolojik olarak normale dönmeleri içinvirgs.gif dostluğavirgs.gif sevgiye ve ilgiye ihtiyaçları vardır. Geçen süre içindevirgs.gif bu üç önemli unsur birleşirsevirgs.gif kadın kendini yenileyebilir.


Farklı korkular sendromu

Bir yakınını kaybeden kişivirgs.gif birbirine zincirleme korkular yaşamaya başlar.


Ölüm acısını yaşayanlar yoğun bir şekilde korku duyar. Korkuvirgs.gif kişinin bir tehlike olarak algıladığı duruma yönelmiş bir gerilim olgusudur. Yaşanan ölüm olayınınvirgs.gif kişi için beklenmiyor olmasıvirgs.gif acının daha da çoğalmasına neden olur.

En büyük sorun

Gelecek korkusuvirgs.gif o kişinin eksikliğini hissetme korkusuvirgs.gif yalnızlık korkusu ve yaşayacağı üzüntünün kendisinde bırakacağı etkilerin ağır olacağı korkusu gibivirgs.gif birçok korkuvirgs.gif özellikle kadınların en büyük sorunu olarak karşımıza çıkar.


Geçmişi hatırlamak

Böyle bir durumda olan kadınvirgs.gif geçmişte o kişiyle yaşadığı olayları hatırlar ve üzüntüsü bir kat daha artar. Geçmişte yaşananları mümkün olduğunca aklına getirmemek gerekiyor. Hayatın her acıya rağmen devam ettiği unutulmamalı.
Geçmişte yaşananları mümkün olduğunca aklına getirmemek gerekiyor. Hayatın her acıya rağmen devam ettiği unutulmamalı..

Çok büyük ölüm acıları yaşamadım,yaşamayacağım anlamına gelmiyor elbette.
Düşünmesi bile beni tarifsiz acılara sürüklüyor.Herşeyin hayırlısı.Zor,çok zor bir durum..Ölüm acıları yaşayanlara Allah'tan sabır diliyorum

Teşekkürler canım ..
Smile
Daha büyüğü olur mu bilmiyorm ama bu yaz bi arkadasım ölmüstü..

Ve babası..

Rica ederm Smile