:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Endise
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Rahatsızlık verici olmakla birlikte endişe hali bedenimizde bulunan alarm sisteminin aktive olmasına bağlıdır ve beyindeki korku merkezinin bilişsel sistemle etkileşimi ile ilişkilidir. Bu kendini korumakta çok değerli olan sistem bazen aşırı derecede aktive olarak gereksiz zamanlarda tetiklenmektedir. Bu tetiklenme sırasında kişi olayın farkında olmayabilir veya olsa bile engellemesinin mümkün olmadığını belirtir.


Endişe halleri normal korunma mekanizması dışında aşırı şiddettevirgs.gif sosyal ve mesleki yaşamı tehdit edecek haldevirgs.gif anlamsızvirgs.gif gereksiz veya duygusal ve sistemik bozukluğa yol açacak şekilde olursa tedavi gereklidir.


Yetişkinlerde rastlanan endişe halleri; panik hastalıklarvirgs.gif yaygın anksiyete bozukluğuvirgs.gif sosyal anksiyete bozukluğuvirgs.gif travma sonrası stresvirgs.gif obsessif-kompulsif bozuklukvirgs.gif fobilervirgs.gif insan içine çıkamama gibi çeşitli gruplarda incelenebilir.


Terapide psikoanalizvirgs.gif davranışsal ve bilişsel yaklaşımvirgs.gif hipnoterapivirgs.gif EFTvirgs.gif yüzleştirmevirgs.gif desensitizasyon gibi farkıl durumlara özgü terapiler uygulanır. Çoğu kez bütüncül psikohipnoterapi daha kalıcı etki sağlamaktadır
.