:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Psikoloji Ağacı..
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
PSİKOLOJİ AÄžACI

Psikolojinin Temel Çalışma Alanları
Biyolojik Psikoloji
Uyku ve rüyalarvirgs.gif depresyon ve şizofrenivirgs.gif açlık ve cinsellikvirgs.gif stres ve hastalıkları kendilerine odak noktası seçen biyopsikologlarvirgs.gif biyolojik işleyişlerle psikolojik olaylar arasındaki ilişkileri inceliyor.

Endüstri & Örgüt Psikolojisi
Büyüyen bir alan olan endüstri ve örgüt psikolojisivirgs.gif insanlarıvirgs.gif onlara uygun bir işle eşleştirmeyivirgs.gif iş yerindeki tatmin ve üretim düzeyini yükseltmeyi ve etkili iş yeri koşullarını oluşturmayı hedefliyor.



Evrimsel Psikoloji
Evrimsel Psikologlarvirgs.gif doğal seçilimin davranımsal eğilimlerimizi nasıl etkilediğini ve söz konusu "adaptif " eğilimlerin bizlere genlerle nasıl miras bırakıldığını anlamaya çalışıyor.

Sosyal Psikoloji
Sosyal Psikolojivirgs.gif sosyal davranışlarla sosyal düşünüşüvirgs.gif tüm yönlerini ele alarak inceliyor. Sosyal düşünüş dediğimiz zaman diğer insanlar hakkında neler düşündüğümüzden ve onlarla nasıl iletişim kurduğumuzdan bahsetmiş oluyoruz.


Bilişsel Psikoloji
Bilişsel psikolojivirgs.gif bilişi meydana getiren tüm öğeleri çalışıyor; bellekvirgs.gif düşünmevirgs.gif mantık yürütmevirgs.gif dilvirgs.gif karar verme vs.



Klinik Psikoloji
Klinik psikoloji akıl hastalıklarının tanısıvirgs.gif hastalığın olası nedenleri ve etkili tedavi yöntemleri üzerinde çalışıyor.
Her ekolvirgs.gif klinik psikolojinin alanına giren bu konulara açıklık getirmeye çalışıyor.


Danışmanlık Psikolojisi
Danışmanlık psikolojisi bireylerinvirgs.gif psikolojik bir patoloji durumunu kapsamayan tüm diğer sorunlarıyla baş etme aşamalarında onlara yardımcı oluyor.




Deneysel Psikoloji
İçine algıvirgs.gif öğrenmevirgs.gif ve motivasyonu da katabileceğimiz tüm temel düzeydeki psikolojik işleyişler deneysel psikologların çalışma alanlarını oluşturuyor.


Gelişimsel Psikoloji
Gelişim psikologlarıvirgs.gif insanların yaşam uzamı boyunca fizikselvirgs.gif zihinsel ve sosyal yönden nasıl değiştiklerini ve geliştiklerini inceliyor.