:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: "UYKU" İle Sıradısı 1 Röportaj..
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
İnsanların günlük hayat düzenini sorunsuz şekilde geçirebilmesi için kaç saatlik uyku yeterlidir?

Her canlının kendine göre bir uyku düzeni vardır. Biz bunu beyinle birlikte ortak çalışmalarımız sonucu belirleriz ve kişinin alıştığı uyku düzeni onun için yeterli olur. Ama bazı kötü uyku alışkanlıklarıvirgs.gif -örneğin günde 10 saat- o kişi için yarardan çok zarardır. Bana kalırsa bir insan için yeterli olan uyku miktarı 4-6 saat arasında değişir. Fakat insanlar arasında yaygın olan şöyle bir söylem var: "8 saat uyuyamazsam uykumu almış hissetmiyorum." Buvirgs.gif alışkanlık sonucu edinilmiştir. Hem 6 saatten fazla uyku günlük hayatınızdan çalmak anlamına gelir. Nasıl mı? Size yetecek olan uyku saatinden fazla uyursanız yapmanız gereken işleri sarkıtmak zorunda kalırsınız veya daha fazla efor sarf edersiniz. Bunun yerinevirgs.gif gerekli olan uykuyu alıp derhal işlerinize koyulursanız hem güne daha zinde başlarsınız hem de daha çok iş yapmış olursunuz. Bir nevi üretkenliğinize katkıda bulunursunuz.

Peki Sevgili Uykuvirgs.gif daha az uyumak için nasıl bir sistem takip etmeliyiz?

Beyinle ortak çalıştığımı daha önce söylemiştim. Bu yüzden yapmanız gereken en önemli şeyvirgs.gif beyninizi az uyuma programına kodlamaktır. Bunun ardından gereken önlemleri almanız önemle rica olunur. Nasıl mı önlem alacaksınız? Örneğinvirgs.gif uykusu çok ağır bir kişiyseniz en az 3-5 çalar saat kurun. Uyarıcı etkenini çoğaltın. Çevrenizde sizi uyandıracak kişi varsa sizi erken uyandırmasını rica edin.
Uykusu ağır olan bir iş adamı tanıyorum. Ovirgs.gif her gün 06.00'da kalkmak için parayla birini tutmuşvirgs.gif o kişi tam iki hafta boyunca onu 06.00'da uyandırmak için canla başla savaşmıştı. İki haftanın sonunda o iş adamı artık kendi kendine saat 06.00'ı göstermeden uyanmaya başlamıştı. Beyin buna alıştığı için otomatiğe geçmişti. Sizlerin de yapacağı ilk işvirgs.gif günde kaç saat uyumak istiyorsanız beyninizi o saate programlamak olmalıdır. Ardındanvirgs.gif uykunuzu örneğin 15'er dakika azaltarak hedeflediğiniz saate ulaşın.

Gece dışında gün içindeki uyku hakkında görüşleriniz nedir?

Gün boyunca toplanan bilgi birikimi geceleyin uyku esnasında belli bir düzene girer. Vücut gevşer ve sağlıklı bir yaşam sürdürülür. Gece dışında öğlen vakti en fazla bir saatlik uykuvirgs.gif kişi için çok büyük rahatlık verir. Şekerleme tarzında yapılabilecek yarım saatlik uyku öğle saatinde gerçekleştirilebilir. Bunun dışındavirgs.gif güneş üstünüze doğmadan uyanmanız sizin için bir artıdır. Beynin tam performansla çalıştığı o saatleri kesinlikle çok iyi değerlendirmenizi tavsiye ederim. Ayrıca güneşin batma saatine yakın zaman diliminde uyumamak kişi için daha iyi olur. Uzmanlar tarafından da o saatteki uykunun sağlıklı olmadığı tespit edilmiştir. Güneş batarken uyku halinde olan insanlardan beyin de şikayet etmektedir. Bu yüzden o saatlerde uyuyanlar varsa onları sağlıkları açısında uyarın.

Hayatımızın vazgeçilmezi olan değerli UYKU! Röportajımızı burada sonlandırırken bizlere son olarak söylemek istediğiniz şeyler var mı?

İnsan ömrüvirgs.gif ne zaman biteceği belli olmayan bir saat pili gibidir. Bu yüzden yastığınızla olan dostluğunuza ve benimle olan arkadaşlığınıza dikkat edin. Ölçülü olunduğu müddetçe hiçbir şey zararlı değildir. Sözgelimi 60 yıllık ömrünüzün 20 yılını yatağa bağlamak büyük kayıptır. Şu saniyeden itibaren bütün hücrelerinizle ölçülü uyuyacağınıza ve hayatınızın her saniyesini dolu dolu geçireceğinize söz verin. Vakit geçirmeden uygulamaya koyulun. Göreceksiniz ki hayatınızda birçok şey değişecek.

Hepinize tatlı uykular dilerim. 2.gif